Maszkadományokkal segíti a járvány elleni küzdelmet a Veolia

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a koronavírus-világjárvány kezdete óta több alkalommal bizonyította elkötelezettségét a pandémia leküzdése iránt. A cég a nyári időszakban, a korlátozások feloldása után is fontosnak tartotta az elővigyázatosságot, ezért az ország több helyszínén, összesen mintegy 14 000 darab FFP3-as típusú arcmaszkot adományozott kiemelt partnerei részére. A nyár folyamán 29 városban, összesen 32 intézmény részesült az adományból – melyet a járvány jelenlegi, második hulláma ismét különösen aktuálissá tett.

 

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a koronavírus-járvány hazánkban történő megjelenése óta nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy folyamatosan hozzájáruljon a pandémia elleni küzdelemhez. A járványhullám első szakaszának lecsengésével, felismerve az elővigyázatosság fontosságát a Veolia országos szinten adományozott arcmaszkokat partnereinek.

A vállalat 29 magyar városban 32 kiemelt partnerének – köztük 15 egészségügyi és szociális intézménynek, 10 önkormányzatnak és 3 magyar egyetemnek – ajándékozott olyan FFP3-as maszkokat, melyek képesek az apró cseppek kiszűrésére is, ezáltal védenek az esetleges fertőzések ellen.

Olyan magyar nagyvárosok mellett, mint Budapest, Pécs, Székesfehérvár, Szeged, Debrecen vagy Nyíregyháza, számos más településen – köztük Budaörsön, Esztergomban, Siklóson és Salgótarjánban – is sor került maszkadományozásra.

A program során a cég összesen 14 000 darab maszkot adott át, amik a fertőzött betegeket ápoló egészségügyi dolgozók védelméhez járulnak hozzá, és a járványhullám immár bekövetkezett második hullámának megfékezésében nélkülözhetetlen eszköznek számítanak.

 „A nyári időszakban jelentősen csökkent hazánkban a koronavírus-fertőzöttek száma, azonban mi a korlátozások feloldása után is folytattuk jótékonysági akciónkat. Nem örülünk annak, hogy az idő minket igazolt – de azon partnereink, akik az elmúlt hónapokban részesültek az általunk adományozott maszkszállítmányokból, most felkészültebben nézhetnek szembe a járvány második hullámával. Felelős cégként saját munkavállalóink, partnereink, valamint ügyfeleink egészsége és biztonságának megóvása egyaránt fontos számunkra, igazán elővigyázatosak pedig csak előre gondolkodva lehetünk” – mondta el Palkó György, a vállalatcsoport elnök-vezérigazgatója.