A fűtési szezonban spóroljon mecseki szénnel!

A vasasi szén egy gazdaságos hazai alternatíva az import tüzelők kiváltására

A vasasi szén egy gazdaságos, hazai alternatíva az import tüzelők kiváltására
Sok családnak fejtörést okoz a téli fűtésszezon, évről-évre kalkulálni kell a rendelkezésre álló lehetőségek között, ha a legjobb megoldást szeretnénk választani. A szilárd tüzelőanyagok esetében a legtöbb embernek a tűzifa jut eszébe, pedig ismét egyre többen választják a széntüzelést. Ez nem véletlen, hiszen sok esetben jobban járhatunk a szénnel, mint a tűzifával.  A Pannon Hőerőmű Zrt. által néhány éve újranyitott vasasi bányának köszönhetően, a Baranya megyében élőknek lehetősége van arra, hogy helyben kitermelt, kiváló fűtőértékű szénnel tüzeljenek a téli hideg időszakban.
 
Magas fűtőérték, alacsony ár
A mecseki szén előnyei sokrétűek: a Pécs térségében bányászott szén magas fűtőértékű és olcsó, ráadásul egy helyi eredetű tüzelőanyagról van szó. A vasasi bányában kitermelt szén fűtőértéke 3100-4800 Kcal/kg, tehát egy kilogramm szén eltüzelésével körülbelül fél köbméter földgáz vagy két kilogramm tűzifa eltüzelését tudjuk kiváltani. A magas fűtőérték mellé kedvező ár is párosul, így a vasasi szén nem csak a többi tüzelőanyaggal, hanem az importszenekkel is felveszi a versenyt.
 
Ideális megoldás családok számára
A feketeszén napjainkban is optimális és olcsó megoldást kínál a családi és hétvégi házak fűtésére egyaránt. Bármilyen vegyestüzelésű kazánban vagy kályhában elégethető, használatához nem kell új eszközöket vásárolni.  Azonban a legfontosabb a biztonság, így az első tüzelés előtt mindig ellenőrizzük, hogy megfelelően szelel-e a kéményünk!
 
Némi odafigyeléssel bárki belevághat
Széntüzelésű berendezések esetén a begyújtáshoz nincs szükség speciális tudásra, ezért – megfelelő odafigyelés mellett - azok is bátran belevághatnak, akik korábban sohasem fűtöttek szénnel. Arra érdemes figyelni, hogy a szén közvetlen begyújtása nem javasolt, először tűzifával rakjuk meg a kazánt, majd a keletkező parázsrétegre halmozzuk a szenet. Az égés során visszamaradó, kokszosodott anyagot pedig bátran tüzeljük el újra, hiszen annak fűtőértéke akár magasabb is lehet, mint az eredeti széné.
 
További információért látogasson el a www.veolia.hu oldalára vagy hívja a +36 30/469-2361-es telefonszámot hétfőtől péntekig 08.00-16.00 között.
 
A Pannon Hőerőmű Zrt. a Veolia csoport tagja