Egyéb létesítményeink

Százhalombattai fűtőmű

A Veolia Energia Magyarország Zrt. 2015-ben vásárolta meg a százhalombattai fűtőművet. A 2014-ben átadott, 25,2 MW névleges teljesítményű létesítmény összesen 4200 lakás számára szükséges hőmennyiség előállításáról gondoskodik a Duna menti városban. 25,2 MW-os kapacitásából jelenleg 21 MW kapacitást köt le a százhalombattai lakosság hőellátása. A fennmaradó szabad kapacitás pedig lehetőséget teremt további, elsősorban ipari fogyasztók ellátására is.
 

Algyői fűtőmű

A közel 20 éve a Veolia Energia Magyarország Zrt. által üzemeltetett algyői fűtőmű 120 lakást lát el a Tisza menti nagyközségben. Az értékesített hőmennyiség közel 5 ezer GJ.
 

Budapest Szilas parki fűtőmű

A Budapesten, a Szilas Lakóparkban működő hőellátó rendszert 2009 óta üzemelteti a Veolia Energia Magyarország Zrt. A központ 456 lakást lát el hővel. Az így értékesített hőmennyiség 13 695 GJ.
 

Ceglédi fűtőerőmű

A ceglédi fűtőerőművet 2000 óta üzemelteti a Veolia Energia Magyarország Zrt. A létesítmény 1881 lakást, valamint 5 közületi felhasználót lát el. Az értékesített hőmennyiség mintegy 70 ezer GJ. A hő előállítása a kazánok mellett kapcsolt hő- és villamosenergia-termeléssel (gázmotorral) történik.
 

Celldömölki fűtőmű

A Veolia Energia Magyarország Zrt. által üzemeltetett celldömölki tömbfűtőmű 463 lakást és 53 közületi díjfizetőt lát el. Az így értékesített hőmennyiség 19 526 GJ.
 

Dombóvári fűtőmű

A dombóvári fűtőművet közel 20 éve üzemelteti a Veolia Energia Magyarország Zrt. A fűtőmű 2 049 lakást és 13 közületi felhasználót lát el. Az értékesített hő mennyisége közel 72 ezer GJ.
 

Érdi fűtőerőmű

Az érdi fűtőerőművet 2001 óta üzemelteti a Veolia Energia Magyarország Zrt. A létesítmény 1 044 lakást és 5 közintézményt lát el. Az értékesített hőmennyiség 44 672 GJ. Az érdi létesítményben a hő szolgáltatása a kazánok mellett kapcsolt hő- és villamosenergia-termeléssel (gázmotorral) történik.
 

Nyergesújfalui fűtőmű

A Nyergesújfalun található fűtőművet 2010 óta üzemelteti a Veolia Energia Magyarország Zrt. Az észak-magyarországi város fűtőműve 996 lakást és 10 nem lakossági felhasználót lát el. Az így értékesített hőmennyiség 33 ezer GJ-t tesz ki.
 

Zirci fűtőmű

2000 óta üzemelteti a Veolia Energia Magyarország Zrt. a Zircen működő fűtőművet , amely 193 lakást és 17 közületi felhasználót lát el. Az értékesített hő mennyisége 7 550 GJ.
 

Tatai fűtőmű

A Veolia Energia Magyarország Zrt. 2012 óta üzemelteti a tatai fűtőművet. A létesítmény 1802 lakást és 106 nem lakossági felhasználót szolgál ki. Az így értékesített hő mennyisége 64 961 GJ. A fenntartható energiagazdálkodás jegyében Tatán biomassza – elsősorban mezőgazdasági melléktermék – segítségével történik a hő és a használati melegvíz biztosítása. 

 „A tatai távhőrendszer energetikai korszerűsítése” elnevezésű, 2014-ben indult projekt keretében több száz tatai lakás fűtési és melegvíz szolgáltatása vált gazdaságosabbá és környezetbarátabbá. A beruházáscsomag mintegy 60 millió forint uniós forrásból valósult meg a Környezet és Energia Operatív Program keretében. Az elavult vezetékek és hőközpontok modern eszközökre cserélésével és a biomassza kazánkapacitások bővítésével az érintett épületek hő- és melegvíz-ellátása nemcsak üzembiztosabbá, hanem költséghatékonysági és környezeti szempontból is fenntarthatóbbá vált.

 

Siklósi fűtőmű

2018. március 1-jétől a Veolia Energia Magyarország Zrt. leányvállalata a SIKLÓS-HŐ Kft. biztosít távhőszolgáltatást 1058 lakás és 15 intézmény számára Siklóson. Az éves értékesített hőmennyiség közel 25 ezer GJ.

 

Távhőszolgáltatóinkkal kapcsolatos további információkért kérjük keresse fel a tavho.veolia.hu oldalt!