Társadalmi felelősségvállalás

Az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása, az erőforrások méltányos elosztása és megőrzése a jövő generációi számára társadalmunk kulcsfontosságú kihívásait képezik.

A Veolia mindennapi tevékenysége során azért dolgozik, hogy a jövő generációi is hozzáférjenek a nélkülözhetetlen természeti és környezeti erőforrásokhoz. A vállalat társadalmi felelősségvállalása tükrözi a világszerte folyamatos javulásra összpontosító megközelítést, amelynek célja, hogy megfeleljen mind a belső, mind a külső érdekelt felek igényeinek. A szigorú értékelési rendszerünk keretében mérőszámok minősítik a környezetvédelem, az emberi erőforrások, a fenntartható beszerzés és az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása terén elért teljesítményünket.

Társadalmi teljesítmény

Tevékenységének gyakorlása során a Veolia szoros kapcsolatokat alakít ki a helyi közösségekkel és közvetlenül részt vesz az emberek mindennapi életében. A társaság szakértelme és egyedülálló megoldásai által számos országban hozzájárul az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférés könnyebbé tételéhez.
A Veolia által biztosított hatékony szolgáltatások növelik a települések vonzerejét és versenyképességét.

Környezetvédelmi teljesítmény

A Veolia az átláthatóság teljes körű biztosításával 2002 óta mintegy 100 mérőszámot magában foglaló Környezetvédelmi Irányítási Rendszert (EMS) alkalmaz. E rendszer segítségével mérni tudja tevékenységének a környezetre és a közegészségügyre kifejtett hatását. A természet megóvása elsődleges a Veolia számára, ezért igyekszik olyan megoldásokat tervezni és elterjeszteni, amelyekkel optimalizálható a különböző erőforrások felhasználása, hogy ezáltal megőrizzük azokat a jövő generációi számára.

Társadalmi felelősségvállalás

Az új szemlélet alapján a Veolia minden eddiginél integráltabb és elkötelezettebb módon vállalja fel társadalmi és munkáltatói felelősségét munkatársaiért, valamint tevékenységi területeiért. A társaság 2001 óta számos mérőszámot alkalmaz szerte a világon, amelyek feldolgozására és értékelésére egy társadalmi adatok összegyűjtésére alkalmas eszközt használ. Ennek köszönhetően a Veolia pontos képpel rendelkezik az emberi erőforrásokhoz kapcsolódó valós helyzetről és gyakorlatokról.

Fenntartható beszerzés

2009-ben a Veolia mérőszámokat vezetett be a fenntartható beszerzés értékelésére is, a beszerzőknek a fenntartható fejlődés témakörében megvalósuló képzésére koncentrálva és a szállítók által a CSR kérdéseinek figyelembevételére egyaránt. A mérőszámok megbízható és hű képet adnak a társaság fenntartható beszerzési politikájáról.