Társadalmi felelősségvállalás

Az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása, az erőforrások méltányos elosztása és megőrzése a jövő generációi számára társadalmunk kulcsfontosságú kihívásait képezik.

 

 


A Veolia mindennapi tevékenysége során azért dolgozik, hogy a jövő generációi is hozzáférjenek a nélkülözhetetlen erőforrásokhoz. A vállalat CSR tevékenysége (vállalati társadalmi felelősségvállalása) tükrözi a világszerte folyamatos javulásra összpontosító megközelítést, amelynek célja, hogy megfeleljen mind a belső, mind a külső érdekelt felek igényeinek. A folyamatos javulást célzó, szigorú értékelési rendszerünk keretében mérőszámok minősítik a környezetvédelem, az emberi erőforrások, a fenntartható beszerzés és az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása terén elért teljesítményünket.
 

Társadalmi teljesítmény

Tevékenységének gyakorlása során a Veolia szoros kapcsolatokat alakít ki a helyi közösségekkel és közvetlenül részt vesz az emberek mindennapi életében. A társaság szakértelme és egyedülálló megoldásai által számos országban hozzájárul az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférés megkönnyítéséhez.
A Veolia által biztosított hatékony szolgáltatások növelik a települések vonzerejét és versenyképességét.
 

Környezetvédelmi teljesítmény

A Veolia az átláthatóság teljes körű biztosításával 2002 óta mintegy 100 mérőszámot magában foglaló Környezetvédelmi Irányítási Rendszert (EMS) alkalmaz. E rendszer segítségével mérni tudja tevékenységének a környezetre és a közegészségügyre kifejtett hatását. A környezet megóvása elsődleges a Veolia számára, ezért igyekszik olyan megoldásokat tervezni és elterjeszteni, amelyekkel optimalizálható a különböző erőforrások felhasználása, és megőrizhetővé válnak azok a jövő generációi számára.
 

Társadalmi felelősségvállalás

Az új szemlélet mellett a Veolia minden eddiginél integráltabb módon és elkötelezettebben vállalja fel társadalmi és munkáltatói felelősségét munkatársaiért valamint tevékenységi területeiért. A társaság 2001 óta számos mérőszámot alkalmaz szerte a világon, amelyek feldolgozására és értékelésére egy társadalmi adatok összegyűjtésére alkalmas eszközt használ. Ennek köszönhetően a Veolia pontos képpel rendelkezik az emberi erőforrásokhoz kapcsolódó valós helyzetről és gyakorlatokról.
 

Fenntartható beszerzés

2009-ben a Veolia mérőszámokat vezetett be a fenntartható beszerzés értékelésére, koncentrálva a beszerzőknek a fenntartható fejlődés témakörében megvalósuló képzésére és a szállítók által a CSR kérdéseinek figyelembe vételére egyaránt. A mérőszámok megbízható és hű képet adnak a társaság fenntartható beszerzési politikájáról.

PDF
Etika Kódex (1.17 MB)
PDF
Korrupcióellenes Kódex (8.64 MB)
PDF
Korrupcióellenes jogszabáyok_Anticorruption measures_HU_ENG_2022 (456.59 KB)
PDF
Versenyjogi útmutató (1.79 MB)