Optimalizált vízgazdálkodás

A Vallourec a Veolia eszközét alkalmazza hét legjelentősebb termelési telephelyén

A vízi erőforrásokra gyakorolt hatás mérése

Az energiaszállító csövekre specializálódott Vallourec az elmúlt 10 évben kiemelt figyelmet fordított vízfogyasztásának csökkentésére. A társaság e törekvését a Water Impact Index (WIIX) elnevezésű, Veolia által kifejlesztett, döntéshozatalt elősegítő eszköz bevezetésével mélyíti el, amely lehetővé teszi az emberi tevékenység vízi erőforrásokra gyakorolt hatásának mérését, és módszertant kínál az igénybevett erőforrások kezelésére. A Vallourec hét legnagyobb telephelye már bevezette a WIIX legújabb verzióját: Saint-Saulve (csövek és vasmű) és Déville-lès-Rouen Franciaországban, Mülheim és Rath Németországban, Youngstown az Egyesült Államokban és Belo Horizonte Brazíliában. 
 

Célirányos kezdeményezések

A WIIX több szempontú megközelítése megvilágította és számszerűsítette azokat a kihívásokat, amelyekkel a Vallourec-nek bizonyos régiókban szembe kell néznie a vízhiány és a vízi erőforrások minősége tekintetében. Több termelőberendezés és több üzemeltetési forgatókönyv összevetésével a társaság képes volt arra, hogy objektívan kezelje és igazolja üzemeiben jelenlegi és jövőbeli intézkedéseinek helytállóságát. A kezdeti biztató eredmények után a Vallourec a WIIX bevezetése mellett döntött a világ különböző pontjain található további öt telephelyén.

 

Jean-Louis Merveille
A Vallourec Fenntartható Fejlődés Igazgatója

 "Célkitűzésünk, hogy túllépjünk a természetes lelőhelyekből vagy a hálózatból felvett vízmennyiségeken alapuló hagyományos megközelítésen, és megismerjük az egyes ipari telephelyek helyi vízi erőforrásokra kifejtett hatását.”

  

Előnyök az ügyfél számára

  • A víz mennyiségére és minőségére kifejtett hatás jobb megértése
  • Komparatív adatokon és célkitűzéseken alapuló vízgazdálkodás

 

Megoldás

  • A természetes környezetre kifejtett hatás csökkentése

A 7 legnagyobb Vallourec telephely auditálása

Water management
based on
comparative
data and targets