Nagyteljesítményű villamos energiatermelő üzem

Az AstraZeneca társasággal szoros együttműködésben a Dalkia egy olyan 23 MW teljesítményű, kapcsolt erőművet tervezett, telepített és helyezett üzembe, amely kielégíti a telephely teljes villamos energia- és gőzigényét.

Villamosenergia-termelő üzem helyben

A világ egyik vezető gyógyszeripari társasága, az AstraZeneca által üzemeltetett Macclesfield nevet viselő létesítmény 15 gyógyszereket előállító termelőegységet foglal magában. Az állandó termelési szint fenntartásához a termelőegységek stabil gőz- és elektromos energia ellátást igényelnek. A kapcsolt energiatermelés bizonyult a leghatékonyabb megoldásnak a telephelyen a szilárd tüzelőanyagokból történő elektromos energiatermelésre, hiszen nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé és összhangban van a társaság természetes erőforrások megőrzésére irányuló politikájával.  
 

Csökkenő szén-dioxid kibocsátás

A Dalkia által telepített új kapcsolt erőmű egy gázturbinával és egy gőzturbinával van ellátva, több villamos energiát képes előállítani, miközben a CO2 kibocsátást éves szinten mintegy 39 000 tonnával csökkenti.

Szükség esetén az üzem az Egyesült Királyság országos villamos energia hálózatától függetlenül is működtethető. Ráadásul a fennmaradó energiát az országos hálózaton keresztül az AstraZeneca más telephelyeire exportálhatja.

A Dalkia üzemeltetési és karbantartási megbízást kapott mind a kapcsolt erőműre, mind a Macclesfield létesítmény egyéb, sűrített levegőt, hűtő- és ipari vizet valamint nitrogént előállító és elosztó berendezéseire vonatkozóan.  

David Gartside

Az AstraZeneca UK-beli Termelőegységeinek Vezetője

 

“Ez a befektetés fontos lépést jelent a telephely fejlődésében, ugyanakkor környezeti teljesítményünket is javítja.

 

Előnyök az ügyfél számára

  • Kisebb ökológiai lábnyom
  • Alacsonyabb energiaköltségek
  • Megbízhatóbb villamos energia- és gőzellátás

 

Megoldás

  • Kapcsolt energiatermelő üzem tervezése, építése és üzemeltetése

Learn how Veolia is resourcing the world
> See how we’re working to save water and energy

Az éves CO2 kibocsátás 39 000 tonnával történő csökkenése

Lower energy costs