Hulladékgazdálkodás

A hulladékok megfelelő gyűjtése, szelektálása és újrahasznosítása - egyidejűleg a természeti források megóvásával -, költségcsökkentő tényezőként jelentkezik a vállalatoknál.

Hulladék

 

Újrahasznosítás

Az újrahasznosítási lehetőségek fejlesztésével a Veolia a megújuló erőforrások előállításának meghatározó márkájává vált.

A Veolia szabadalmaztatott eljárásai számos különböző technológiát alkalmaznak a műanyagok azonosítására és az elektromos berendezések hulladékaiból való eltávolítására, mielőtt 10 mm-es darabokra darálnák azokat. A Veolia ipari megoldásai ötvözik a rugalmasságot a változatossággal, miközben magas újrahasznosítási rátát garantálnak.

 

Műanyagok

A Veolia által kidolgozott iparosított szétválasztási folyamat azonosítja, szétválasztja és osztályozza a műanyagok különböző típusait. Ezzel a módszerrel a Veolia az újrahasznosított műanyagok 99 százalékot meghaladó tisztaságát képes garantálni. Ennek eredményeként a gyártók zárt újrahasznosítási ciklust alakíthatnak ki, amely jelentősen csökkenti nyersanyagigényüket.

 

Gyártási hulladék anyagok és folyadékok újrahasznosítása

A Veolia megoldást kínál az autógyártásból visszamaradó fémszerkezetek újrahasznosítására, amely magába foglalja a fémrészek újrahasznosítását és a nagy értékű gépolajok regenerálását.

Ugyanebben az ágazatban, a Veolia olyan magas szintű eredményeket ért el az oldószerek regenerációja terén, hogy teljesen átfogó szolgáltatást képes nyújtani ügyfeleinek: a festékboltok számára biztosítja a szükséges árukat, begyűjti, és regenerálja a használt oldószereket, hogy azok újra felhasználhatóak legyenek.

 

Komposztálás, szerves hulladékok kezelése

Az organikus talajjavítók fejlesztése érdekében a Veolia az Aerocontrol folyamatát alkalmazza komposztáló üzemeiben. Az Aerocontrol egy homogén eljárás, mely felgyorsítja a komposzt erjedését.