Hubgrade

A Veolia Energia Magyarország Hubgrade feladata a villamos energia, hő-termelési és értékesítési, tüzelőanyag felhasználási adatok központi rögzítése és megjelenítése.

A feladatok közé tartoznak a villamos energia értékesítéssel kapcsolatos prognózisok és termelés monitoring funkciók, árfolyam és piacelemzések, előrejelzések, a termelési, szolgáltatási, üzemeltetési folyamatok figyelemmel kísérése és a szakemberek számára műszaki információk átadása. A belső és külső ügyfelek energetikai támogatása, az energia termékek és szolgáltatások minőségének ellenőrzése.

Hőmérséklet, nyomás, áramlás, páratartalom, termelt vagy fogyasztott energia, átlag, csúcsok, fogyasztáscsökkenések, incidensek stb., a feldolgozott információkkal kapcsolatos publikáció, vizualizációs és jelentési megoldások alkotják a Hubgrade szolgáltatásait.

A Hubgrade lehetőséget teremt a Veolia ügyfelei számára fogyasztásuk online követésére. A folyamat első lépéseként meghatározásra kerülnek az energiagazdálkodás szempontjából releváns mérési pontok (épületrész, szolgáltatás típus stb.), amelyeken adatrögzítő és továbbító eszközöket helyeznek el a szakemberek. A fogyasztási adatokat rendszeres időközönként rögzíti a berendezés és továbbítja azokat egy központi szerverre.

Az adatokat egyrészt a Veolia szakemberei elemzik, másrészt a partnereink bármely időszak fogyasztási adataihoz személyes azonosító használatával online felületen keresztül juthatnak hozzá. Az új szolgáltatás révén összevethetővé válnak az tervezett és a tényleges energia-fogyasztási adatok, kimutathatóvá válnak az egyes fogyasztási jellemzők, mutatószámok, hőmérsékleti értékek. Ezáltal lehetővé válik a létesítmények energetikai teljesítményének pontosabb és optimálisabb kezelése, ami alapfeltétele a rendszerek optimalizálásának, az energiahatékonyság fejlesztésének és végső soron a költségek csökkentésének. Járulékos elemként nő a partnerek energiatudatossága és csökkennek a hálózati veszteségek.