THERMOWATT Kft.

Karbonsemleges megoldás, kinyert szennyvízhővel épületek környezetbarát és költséghatékony szennyvízhő-alapú fűtésére/hűtésére.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. leányvállalata, a THERMOWATT Kft. egy több mint 17 éves tapasztalattal rendelkező piacvezető technológiai vállalat. A cég olyan innovatív, szabadalmaztatott hőszivattyú alapú technológiával rendelkezik, amely a szennyvíz hőenergiájának felhasználásával segíti az energiafüggetlenség és energiabiztonság erősítését, mindamellett, hogy a működtetéshez szükséges villamos energia megújuló forrásból, akár lokálisan is előállítható.

A zöld technológia segítségével a szennyvizet a csatornavezetékekből hőcserélőkbe irányítva hőenergiát állítanak elő, majd a rendszer a kinyert energiát hőszivattyúk segítségével épületek fűtésére és hűtésére használja. A felhasznált szennyvíz zárt rendszerben jut vissza a gyűjtőcsatornába, megakadályozva a veszélyes anyagok szivárgását.

A szennyvízben lévő energiát kiaknázó fejlett technológiai innovációt 37 országban szabadalmaztatták, és a vállalat kizárólagos tulajdonát képezi.

Gyorsan és egyszerűen bevezethető és működtethető, továbbá, ideális ingatlanfejlesztők és -üzemeltetők, és a nagy energiafogyasztású iparágak számára és optimális megoldást kínál a legalább 100.000 lakossal rendelkező városokban.

A THERMOWATT a szektort megelőzve, már jóval a karbonsemlegességre való törekvés és a fenntartható megoldások széles körű térnyerése előtt megkezdte egyedülálló, korszerű technológiájának fejlesztését. Innovációjuk mára kiforrott, bizonyított termékké vált, és egyre több vállalatnál vezetik be sikeresen a megújuló energián alapuló fűtési-hűtési rendszerüket.

További információ