Energetikai szolgáltatások

 

 

A Veolia egyedi igény szerint, a megfelelő műszaki és költségmegtakarítási követelményeknek megfelelően biztosítja az ipari vállalatok, önkormányzatok és egyéb közintézmények számára az energiatermelő egységeik működtetését: a fűtést, hűtést és légkondicionálást, az épületek és egyéb infrastruktúrák üzemeltetését megfelelő műszaki felügyelettel és személyzettel; továbbá ipari vállalatok esetében a gőz, sűrített levegő és vákuum előállítását, valamint a villamosenergia-termelést és a termelőüzem teljes körű karbantartását.


Az általában hosszú távra kötött megállapodások alapján a Veolia gondoskodik a megfelelő primer energiahordozó kiválasztásáról és annak leggazdaságosabb felhasználásáról; magas hatásfokkal üzemelteti és karbantartja a kezelésre átvett fűtési, illetve hűtési rendszert; saját állományban alkalmazza és irányítja a létesítményt felügyelő személyzetet; valamint – sok esetben garanciális – szervizzel megőrzi az üzemeltetett rendszer újszerű állapotát. Mindezen tevékenységek mellett elvégzi a rendeletekben meghatározott méréseket, ellenőrzéseket, szabályzásokat, és különös gondot fordít a környezetvédelmi előírások betartására.


Ipari ügyfelek


Egy ipari vállalat minden egységénél léteznek olyan funkciók, amelyek elengedhetetlenek a hatékony működéshez, ugyanakkor nem tartoznak a cég fő tevékenységi köréhez. Az energiatermelő- és a termelést elősegítő rendszerek üzemeltetésével a Veolia hozzásegíti ügyfeleit erőforrásaik optimális átcsoportosításához, ezáltal termelési folyamataik hatékonyságának növeléséhez. A vállalatcsoport célja, hogy az ipari üzemek igényeinek megfelelő egyéni megoldásokat dolgozzon ki energetikai igényeik kielégítésére, amelyekkel hosszú távú, az ügyfelek célkitűzéseit szem előtt tartó együttműködést hoz létre.


Egészségügyi intézmények


Az energiafelhasználás tekintetében a kórházak és az egészségügyi intézmények különleges igényű fogyasztóknak tekinthetők: a folyamatos működés miatt stabilan magas hőigénnyel rendelkeznek, részint a kórtermek ellátása, részint az egyéb szolgáltatások miatt. A Veolia energiaszolgáltatási megközelítéséből fakadó lehetőségek és technikai megoldások révén jelentős energiaköltség csökkenés biztosítható ezen intézményeknek.


Állami és önkormányzati intézmények és vállalatok


Az energiaköltségek racionalizálása nem csak a termelő ipari vállalatok számára elsődleges a napi működés és a versenyképesség biztosítására, de az állami és önkormányzati intézmények számára is jelentős megtakarításokat hozhat. A Veolia több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a közszféra energetikai igényeinek kielégítésében, az intézmények energiagazdálkodásának optimalizálásában.
Ennek első lépéseként a szakemberek egy komplex energetikai audit során felmérik a rendszer működését, a megtakarítási lehetőségeket. A felmérés tapasztalatai alapján javaslatot tesznek azokra az intézkedésekre, amelyekkel csökkenthető az energiafogyasztás, illetve bemutatják azokat a fejlesztési lehetőségeket, amelyek tovább mérsékelhetik az energetikai kiadásokat. Igény esetén a szakértők megtervezik és elvégzik a szükséges fejlesztéseket, üzemeltetik és karbantartják a rendszereket, amelynek részeként folyamatosan mérik és ellenőrzik a megtakarítási eredményeket.