Az elsők között szerezte meg a Veolia a megvesztegetés elleni tanúsítványt

Magyarországon az elsők között szerezte meg az ISO 37001 megvesztegetés elleni irányítási rendszer szabvány szerinti tanúsítványt a Veolia Energia Magyarország Zrt.

Magyarországon az elsők között szerezte meg az ISO 37001 megvesztegetés elleni irányítási rendszer szabvány szerinti tanúsítványt a Veolia Energia Magyarország Zrt. A szabvány a vesztegetésellenes irányítási rendszer létrehozásának, bevezetésének, üzemeltetésének, karbantartásának és folyamatos fejlesztésének követelményeit határozza meg, illetve azokról az intézkedésekről és megközelítésekről ad útmutatást, amelyek a szabvány követelményeinek betartása érdekében megtehetők.

A tanúsítvány megszerzése tanúskodik arról, hogy a Veolia Energia Magyarország Zrt. a korrupció elleni küzdelem részeként nemzetközileg elismert ellenőrzési rendszereket vezetett be. Az ISO 37001 egy olyan kockázatkezelési eszköz, amely biztosítja az üzleti partnerek, a munkatársak, valamint a menedzsment számára, hogy a Veolia Energia Magyarország Zrt. a lehető legtöbbet megteszi a korrupció megakadályozására.

Az ISO 37001 által megkövetelt intézkedések és ellenőrzések a legjobb nemzetközi korrupcióellenes gyakorlatokon alapulnak.

A Veolia Energia Magyarország Zrt.  antikorrupciós politikája az alábbi elköteleződésen alapul:

A Veolia Energia Magyarország Zrt. vezetősége és igazgatósága elkötelezett abban, hogy minden tevékenységét a legszigorúbb jogi és etikai normák szerint folytassa. A Veolia Energia Magyarország Zrt. nem tolerálja a korrupciót vagy annak kísérletét, ennek érdekében korrupcióellenes irányítási rendszert alakít ki és működtet. A Veolia Energia Magyarország Zrt. elvárja, hogy üzleti partnerei is tartózkodjanak a korrupció minden formájától és fenntartja a jogot, hogy incidens esetén az üzleti kapcsolatot minden esetben megszakítsa.

A tanúsítványt a hazai és nemzetközi szinten elismert Magyar Szabványügyi Testület adta ki, amely a tanúsítási szolgáltatások mellett többek között a nemzeti szabványosítással összefüggő közfeladatokat kizárólagos jogkörrel látja el Magyarországon.