Az OFA is díjazta a Veolia Akadémiát

„Az év felelős foglalkoztatója” pályázat képzési különdíját vehette át vállalatunk.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) díjazta a Veolia Akadémiát, amely lehetőséget biztosított a képzést elvégzőknek, hogy vállalatunknál helyezkedjenek el. Az utánpótlás házon belül történő kinevelése, valamint az új, innovatív eszközök alkalmazása a program során olyan szemlélet, amelyet az OFA „Az év felelős foglalkoztatója” képzési különdíjjal értékelt.

Az OFA 2015 óta hirdeti meg „Az év felelős foglalkoztatója” pályázatát és 2022-ben a Veolia Energia Magyarország is pályázott erre az elismerésre saját képzési programjával, ahol több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek ismertették meg a résztvevőkkel a szakma rejtelmeit.

A Veolia Akadémia keretében 2022-ben 28 ember kezdte meg tanulmányait. Olyan pályakezdők vagy akár más területről érkezők is részt vehettek a képzésen, akik érdeklődnek a kazánkezelő és kazángépész munkakörök iránt. A képzés után munkalehetőség is várta a résztvevőket, akik közül a legtöbben azóta már cégünk munkatársai.

Az OFA által meghirdetett díjra tavaly öt kategóriában pályázhattak a vállalkozások; elismerés járt a felelős foglalkoztatás terén legjobban teljesítő kis-, közép-, és nagyvállalatoknak, valamint meghirdettek egy képzési különdíjat is. A munkáltatóknak szükségük van a mindennapi fejlődésre, az utánpótlás kiépítésére, amit szemléletváltással, új eszközök alkalmazásával vagy a meglévők átszervezésével érhetnek el. A Veolia Akadémiában ezt az értéket felfedezve tüntette ki az OFA vállalatunkat „Az év felelős foglalkoztatója” 2022-es képzési különdíjával.

A Veolia Akadémia nagyszerű lehetőség, hogy olyan munkatársakkal gondoskodjunk az utánpótlásról, akik kifejezetten a mi erőműveinkben, kazánházainkban szerezhettek tapasztalatot, vagyis jól ismerik a munkakörnyezetet és ennek köszönhetően a legnagyobb biztonsággal és szakmai felkészültséggel látják el feladataikat. A kezdeményezés sikeres volt, ezért bízom benne, hogy hamarosan egy újabb csapattal folytathatjuk a közös munkát” – mesélte a kezdeményezésről Király Katalin HR fejlesztési vezető.