Egyedülálló siker a 2022-es Sequoia munkavállalói részvényprogram

A dolgozók váltak a Veolia legnagyobb részvényeseivé.

A 2022-es Sequoia munkavállalói részvényprogramot 45 országban 179 000 dolgozó számára indította el a Veolia. A jegyzés elérte a 42%-os arányt, mely a cégcsoport életének eddigi legjobb teljesítménye, több mint 75 000 munkatárs döntött a részvényvásárlás mellett. Ennek következtében a Veolia dolgozói a tőke 6,5%-át birtokolják és ezzel a legnagyobb részvényessé léptek elő. A SUEZ vállalattal történő egyesülés óta először meghirdetett akció magas jegyzési aránya a munkatársak Veolia Csoportba vetett bizalmát mutatja, ráadásul egy olyan időszakban, amikor a vállalat éppen az Ökológiai átalakulás világbajnoka címet szeretné elnyerni. A Veolia Magyarország cégcsoport munkatársai körében is évek óta népszerű a Sequoia részvényprogram; a tavalyi évben a jegyzésre jogosultak több mint 90%-a élt a lehetőséggel.

A befektetett összeg a tőkeáttétellel együtt 243 millió eurót tesz ki, amely 14 002 651 részvény kibocsátását eredményezte. Ez a mennyiség az alaptőke 2%-át alkotja.

Ezzel a kibocsátással együtt, 2022. december 14-én a Veolia Environnement összes forgalomban lévő részvényeinek száma 714 574 367 darabra nőtt.

A Sequoia 2022 részvényprogram, akárcsak a 2018 óta évente indított akciók, teljes mértékben összhangban van a Veolia jövőképével, mely a „sokoldalú teljesítmény” célkitűzést szolgálja. Ennek célja, hogy a munkavállalók a lehető legnagyobb számban járuljanak hozzá a Veolia Csoport fejlődéséhez és eredményességéhez.

 

A Veolia Csoport célja, hogy az ökológiai átalakulás referenciavállalatává váljon. A vállalat öt kontinensen közel 220 000 alkalmazottal van jelen, és olyan hasznos, gyakorlatias megoldásokat tervez és alkalmaz a víz-, hulladék- és energiagazdálkodás területén, amelyek hozzájárulnak a jelenlegi helyzet radikális megváltoztatásához. A Veolia három egymást kiegészítő tevékenységén keresztül segíti az erőforrásokhoz való hozzáférés fejlesztését, a rendelkezésre álló erőforrások megőrzését és megújítását. 2021-ben a Veolia Csoport 79 millió lakost látott el ivóvízzel, 61 millió lakos szennyvízelvezetését oldotta meg, közel 48 millió megawattóra energiát termelt és 48 millió tonna hulladékot hasznosított. A Veolia Environnement (Paris Euronext: VIE) 28 508 milliárd euró konszolidált árbevételt ért el 2021-ben.