Feltárultak az erőművek rejtelmei

2019 után második alkalommal rendezte meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal október 8-án az Erőművek Éjszakáját, ahol a Veolia Energia Magyarország Zrt. 7 telephelyen képviseltette magát.

Sikeresen zárult az Erőművek Éjszakája

2019 után második alkalommal rendezte meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal október 8-án az Erőművek Éjszakáját, ahol a Veolia Energia Magyarország Zrt. is képviseltette magát 7 telephelyen gáz- és biomassza tüzelésű erőművekkel. Az ország nagy részét lefedve Pécsett, Ajkán, Dorogon, Kelenföldön, Debrecenben, Nyíregyházán és Szakolyban találkozhattak velünk a látogatók.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szervezésében megvalósuló eseményen országszerte 35 helyszínen csaknem 3000 látogató nyert betekintést a magyar erőművekben és fűtőművekben zajló munka kulisszatitkaiba. Az ország legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari rendezvényén a helyszíneket kiválóan ismerő, felkészült idegenvezetők, szakértők várták az érdeklődőket.

A CSR Hungary Díjat kapott program keretében közel 500 érdeklődő látogatott el a Veolia gáz- és biomassza tüzelésű erőműveibe. Az egyes helyszíneken rövid előadást követően kollégáinkkal az érdeklődők bejárhatták az erőműveket, ahol az energiaelőállítás különböző folyamatait és eszközeiről tudhattak meg többet.

Erőművek Éjszakája, Dorog

A látogatóknak lehetőségük nyílt a megismerni az összetett energiatermelő berendezéseket, azok működését, illetve megtudhatták, hogy a megtermelt energia miképpen jut el a felhasználókhoz.

Erőművek Éjszakája, Ajka

Pécsett az egyedülálló élményt nyújtó Zöld Zóna Látogatóközpontban kezdtek az eseményre regisztrálók, ahol a pécsi erőmű történetét, technológiáját, tüzelőanyagait ismerhették meg interaktív és játékos formában. A 60-70 perces kikapcsolódás után Közép-Európa legnagyobb biomassza tüzelésű erőművét is megnézhették, amely teljes mértékben megújuló forrásokból biztosítja a város távfűtését. 

A pécsi Pannon Hőerőmű működésébe most azok is beleláthatnak, akik nem tudtak részt venni az eseményen. Gyetván Csaba, az Erőművek Éjszakája program nagykövete ugyanis rövid videón mutatja be, hogyan lesz a szalmából energia.

Nagy lelkesedéssel vettünk részt idén is az Erőművek Éjszakáján a Veoliával. Fontosnak tartjuk az ismeretterjesztést, hiszen ezáltal a lakosság is tudatosabban fogja használni az energiát és erőforrásainkat. Emiatt örömünkre szolgál, hogy mintegy félezren látogattak el október 8-án erőműveinkbe

– mondta Fernezelyi Ferenc, a Veolia Energia Magyarország kereskedelmi és marketing igazgatója.