Hetven gyermek boldogabb karácsonyához járultunk hozzá együtt

A Veolia munkatársai az év végén két vállalati karitatív kezdeményezés közül választhattak, mind a két program várakozáson felüli sikerrel zárult.

A Veolia csoport 2022-ben is arra bíztatta munkatársait, hogy adakozzanak az arra rászoruló, nélkülöző családoknak, gyermekeknek. Annak érdekében, hogy az adományok a megfelelő helyre kerüljenek, a vállalat két szervezet szakembereivel dolgozott együtt.

A bátonyterenyei Tegyél egy Szebb Jövőért Egyesület együttműködésével hagyományos adománygyűjtő program valósult meg, mely során munkatársaink az általuk már nem használt játékokat, tanszereket, valamint ruhadarabokat gyűjtötték össze. Az alapítvány célja, hogy segítse a gyermekszegénység elleni küzdelmet, és javítsa a rossz körülmények között nevelt gyermekek előrejutási esélyeit. Az egyesület munkatársai a beérkezett adományokat még december 24 előtt eljuttatták a rászoruló családoknak. A program sikerét mutatja, hogy idén annyira sok adomány gyűlt össze kollégáink jóvoltából, hogy két autót is sikerült megtölteni.

A 2022-ben először megtartott, a Cseppkő Gyermekotthonnal közös akció révén munkatársainkból a gyermekek személyes ajándékhozó angyalkái válhattak. A karitatív kezdeményezés során minden kollégánk bontatlan, új ajándékokkal lephetett meg egy-egy általuk kiválasztott gyermeket a Cseppkő Gyermekotthon lakói közül. A karácsonyi ajándékban csak titkon reménykedő gyermekek állítottak össze egy kívánságlistát, melyről munkatársaink kiválaszthatták, hogy melyik gyermeket szeretnék meglepni vágyott ajándékával. A személyre szabott ajándékokat becsomagolva, a gyermeknek címezve adhatták le munkatársaink az erre kijelölt gyűjtőhelyen. Az akcióban 70 gyermek kívánságát lehetett teljesíteni, örömmel számolunk be róla, hogy nem egészen két nap alatt minden gyermek kívánságának teljesítését elvállalta egy-egy kollégánk. A kezdeményezés ötletét Czafik Kittinek, a Budapesti Erőmű Zrt. munkatársának köszönhetjük, aki már évek óta segíti a gyermekotthont karácsony idején.

Minden résztvevőnek köszönjük az ajándékokat és adományokat, amivel hozzájárultak hetven gyermek és megannyi család boldogabb karácsonyához.