Kiderült mennyire vagyunk tájékozottak a fenntarthatóságról – lezárult a Veolia kvízjátéka

Több mint ötszázan töltötték ki a Körközös Gazdaság oldalon meghirdetett kvízt.

Sokakat mozgatott meg a Veolia ismeretterjesztő blogján, a Körkörös Gazdaságon meghirdetett Föld Napja fenntarthatósági kvíz, melyet a legújabb, legérdekesebb fenntarthatósági hírekből állított össze a blog szerkesztőség. Összesen 529-en vettek részt a játékban és 172 kitöltő válaszolt meg minden kérdést helyesen. Közülük hárman is értékes nyereménycsomaggal gazdagodtak a Veolia jóvoltából.

Az április 22-én meghirdetett kvíz a tematikus blog legérdekesebb bejegyzésein alapult, a kitöltők online válaszolhattak tíz fenntarthatósági kérdésre. A résztvevők harmada minden kérdésre tudta a helyes választ, így a Körkörös Gazdaság szerkesztősége 172 játékos között sorsolta ki a nyereményeket. Három kitöltő gazdagodott David Attenborough: Egy élet a bolygónkon című könyvével, egy fém termosszal, bambusz jengával, illetve Veolia ajándéktárgyaival. A nyerteseket e-mailben értesítettük.

A legtöbb helyes válasz a Veolia kávéspohár-újrahasznosító technológiájára vonatkozó kérdésre érkezett. Az Egyesült Királyságban az évi 2,5 milliárd kávéspohár végezné szemetesben. A Veolia összegyűjti a poharakat, majd egy üzemben szétválasztja a papírt és a műanyagot, így a papír újból felhasználhatóvá válik. Továbbá több mint négyszázan tudták, hogy a Mérgezett Föld című dokumentumfilm dolgozza fel a termőföld kiaknázásának történetét, illetve hogy az agrárszektor felelős az éves vízfogyasztás 70 százalékáért.

A válaszadók közel fele azonban alul becsülte a Csendes-óceánon úszó szemétsziget méretét, amely Oroszország területével egyezik, illetve sokan nem gondolták, hogy az évi 100 milliárd tonna feldolgozott anyagnak csupán 9 százaléka újrahasznosított.

Ha szeretne értesülni a következő játékról, vagy szívesen olvasna a körkörös gazdaságról és a fenntarthatóságról, kövesse a Körkörös Gazdaság Facebook oldalát!