Közel kétszáz gyermeknek tettük szebbé a karácsonyát

Ismét nagy sikerrel zárultak a Veolia munkatársainak meghirdetett jótékonysági akciók.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. ismét összefogott a rászoruló családok és gyermekek támogatásáért. Vállalatunk a korábbi évekhez hasonlóan 2023-ban is lehetőséget kínált azon dolgozóinak, akik örömet szerettek volna okozni olyan rászoruló családoknak és gyermekeknek, akik mástól talán nem számíthattak meglepetésekre.

Idén ismét lehetősége nyílt a Veolia Magyarország dolgozóinak arra, hogy adományozás formájában örömet szerezzenek másoknak. Három kezdeményezés közül választhattak kollégáink, melyekkel rászoruló gyermekek és családok karácsonyait tehették szebbé. A munkatársak évről évre tapasztalható lelkesedésének köszönhetően idén már három helyre is lehetett ajándékokat és tartós élelmiszert küldeni. 

A Cseppkő Gyermekotthonnal együttműködve dolgozóink egy-egy gyermek karácsonyi angyalává válhattak, és a gyermekek személyes kívánságait teljesíthették. Az adománygyűjtés során minden gyermek elárulhatta kívánságát a gyűjtés szervezőinek, akik ezt egy lista formájában továbbították vállalatunk számára. Az ajándékozók ebből a listából választhattak ki egy ajándékot, amelyet személyre szólóan küldhettek el a gyermekotthon kis lakóinak.

Ezen felül munkatársainknak a bátonyterenyei Tegyél egy Szebb Jövőért Egyesület számára is lehetőségük nyílt adományokat biztosítani. A cipősdobozokba csomagolt játékokat, ruházatot, tisztálkodási szereket és élelmiszereket az egyesület segítségével juttattuk el a családok számára. Hasonló adománycsomagokat adtunk át a szakolyi Szociális és Gyermekjóléti Központtal kapcsolatban álló nehéz sorsú családok és gyermekek számára is.

Az adományozás utolsó napjaiban már az utcáról lehetett látni, hogyan tornyosulnak a Veolia székházában a gondosan becsomagolt ajándékok.

„Igazán megható volt, hogy egy nappal a lehetőség meghirdetése után már minden gyermek »angyalkára« talált a kívánságlistán, de sokakat megindított annak a kisfiúnak a története is, akinek a legnagyobb vágya az volt, hogy egy focilabda várja a fa alatt. Neki idén teljesül az álma, megkapja a labdát karácsonyra, ezenkívül pedig sok-sok családnak lesz lehetősége süteményt sütni, vagy karácsonyi vacsorát főzni a rengeteg tartós élelmiszerből a munkatársainknak köszönhetően. Természetesen sok kisgyerek arcára fog mosolyt csalni az a rengeteg játék is, ami szintén útnak indult” mesélte élményeit a gyűjtés egyik szervezője, Makkay Dóra HR fejlesztési munkatárs.

Örömmel tölt el minket, hogy idén is részesei lehettünk az összefogásnak és az adományozásnak, amely azok számára jelentett törődést, akiknek ebben az időszakban a legnagyobb szükségük van rá. 

Köszönjük minden munkatársunknak a segítséget és lelkes támogatást!