Második alkalommal rendezték meg a Pécsi Cégek Éjszakáját

Az Őszi Állás Szüreten a Veolia munkatársai is várták az érdeklődőket.

Október 7-én ismét megtartották a Pécsi Cégek Éjszakáját, amely keretében a Veolia Magyarország csoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. munkatársaival is találkozhattak az érdeklődők. Az esemény során a munkavállalók mellett az egyetemisták is közvetlen beszélgetéseken keresztül ismerkedhettek meg a régióban meghatározó vállalatok vezetőivel, képviselőivel, valamint munkalehetőséget is találhattak.

A Pécsi Cégek Éjszakája 2021-ben egy alulról jövő kedvezményezésből indult. A törekvés fő célja, hogy a helyi vállalatokat egy kellemesebb, oldottabb környezetben népszerűsítsék, a térség értékeit bemutassák és terjesszék, valamint a régióban található cégeket, vendéglátó egységeket támogassák, térképre helyezzék. A rendezvénynek köszönhetően a munkavállalók és az egyetemisták közvetlenül, rendhagyó módon találkozhatnak a körzetben tevékenykedő, meghatározó szerepet betöltő szervezetekkel, akiknél a későbbiekben munkát is vállalhatnak. A Pécsi Cégek Éjszakája megfelelő alkalom ahhoz, hogy az elköteleződésük előtt a felsőoktatási intézményben tanulók, álláskeresők, munkahelyváltást fontolgató emberek megtapasztalják a leendő munkakörnyezetüket, bepillantsanak a vállalatok légkörébe, illetve megismerjék milyen egy adott munkahelyen dolgozni.

A júliusban nagy sikernek örvendő Pécsi Cégek Éjszakáját október 7-én második alkalommal rendezték meg. Az Őszi Állás Szüret címmel meghirdetett eseményen a környéken élők nem csak az álláslehetőségeket kereshettek, de kötetlen keretek között ismerkedhettek meg magukkal a szervezetekkel és a munkatársaikkal, valamint céges ajándékokat is nyerhettek. Pécs belvárosában működő éttermekbe, kávézókba kitelepülve nagyjából 40 helyi vállalat, köztük a Veolia Magyarország csoporthoz tartozó, a régióban meghatározó munkaadó Pannon Hőerőmű Zrt. képviselőivel, vezetőivel is beszélgethettek az érdeklődők.

A Pannon Hőerőmű Zrt. két játékkal és számos információs kiadvánnyal várta az érdeklődőket. A szervezet standját biztosító Azzurra Ristorante étterembe látogatók az erőmű biomassza tevékenységéhez kapcsolódó kvízt tölthették ki, valamint egy kirakós révén a kazántól kiindulva a hő- és villamosenergia termelés főbb lépéseit tehették sorba. A játékokban sikeresen résztvevők jutalomban részesültek, mobiltartót, stresszlabdát vagy tollat nyerhettek, illetve az étteremben italt választhattak maguknak. Ezenfelül a munkavállalók, fiatal tehetségek és egyetemisták találkozhattak egy olyan nemzetközi szervezettel, amely stabil és hosszú távú munkalehetőséget, szakmai kihívásokat és érdekes feladatokat kínálhat a számukra.

A program részeként a VIP networkingen a vállalatok vezetői, emberi erőforrásért és marketingért felelős személyek beszélgethettek egymással. A szakemberek felfedezhették a többi szervezet kultúráját, tevékenységét, illetve együttműködési pontokat is találhattak.

Az Őszi Állás Szüret sikeresen zárult, a program rengeteg munkavállalónak, fiatal tehetségnek és egyetemistának mutathatott irányvonalat a jövőbeli szakmájukhoz, illetve a szervezeteknek is remek lehetőséget kínált arra, hogy megismerkedhessenek az aktuális munkaerőpiaci igényekkel.

Pécsi Cégek Éjszakája
Pécsi Cégek Éjszakája Veolia