Megkezdte működését a BUDAÖRSHŐ Kft.

A Veolia csoport által létrehozott új szolgáltató társaság, a Budaörshő Kft. megkezdte működését, Budaörs lakásainak közel negyedét látja el távhővel az idei évtől.

A Veolia csoport által létrehozott új szolgáltató társaság, a Budaörshő Kft. megkezdte működését, Budaörs lakásainak közel negyedét látja el távhővel az idei évtől. A felhasználók szempontjából az ellátásban nem történik változás, a távhőrendszer üzembiztos és környezetkímélő működtetését továbbra is biztosítja az új szolgáltató. Az ügyfelek az esetleges változásokról az online felületeken és az ügyfélszolgálaton keresztül is tájékozódhatnak.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. 2021. őszén nyerte el közbeszerzési eljárás keretében Budaörs távhőhálózatának üzemeltetését, a következő 25 évre. 2022 január 1-jén pedig a tevékenység ellátására létrehozott koncessziós társaság, a BUDAÖRSHŐ Kft. már meg is kezdte működését, és átvette a korábbi önkormányzati cég, a BTG Nonprofit Kft. távhőszolgáltatási feladatait és ügyfélkörét. Ezzel 14-re nőtt a Veolia Energia Magyarország Zrt. által üzemeltetett távhőhálózatok száma.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. jelentős tapasztalattal rendelkezik a távhőtermelés és távhőszolgáltatás terén, a piac egyik meghatározó szereplőjeként folytat működést az ellátási területeken. Az elmúlt években országszerte elmozdulás történt abba az irányba, hogy egy város energiaellátásáért az egyes önkormányzatok szakcégeket bíznak meg. Hiszen az egyre szigorúbb szabályozási környezetben, ahol a szakemberhiány is egyre nagyobb, illetve a megújuló energiaforrások szerepe is bővül, a komoly szakmai háttérrel rendelkező szereplők eredményesebben tudják az aktuális kihívások és törekvések mentén az ellátást biztosítani.

Budaörs 10 899 lakásának jelenleg mintegy 22%-a csatlakozik a távhőrendszerre, a Veolia Energia Magyarország célja a hatékony és környezetkímélő távhőszolgáltató rendszer üzembiztos működtetése a lakosság és minden ügyfele zavartalan mindennapjai érdekében.

Az átvett távhőszolgáltató rendszer (kazánház, távvezetéki hálózat, hőközponti berendezések) ennek teljes mértékig megfelelő, karbantartott állapotban van. A vállalat munkatársai pedig azon dolgoznak, hogy a rendszer korszerűsítési lehetőségeit is felmérjék, a célzott fejlesztéseket pedig hosszú távon megvalósítsák. Figyelembe véve azt is, hogy a rendszer kapacitásának erejéig milyen lehetőségek vannak a távhőrendszer bővítésére. A Veolia további jövőbeli törekvése pedig, hogy egyre szélesebb felhasználói kör számára tegye elérhetővé a megújuló erőforrásokat is az energiaellátásban.

A távhőszolgáltatás felhasználói a változásról és az esetleges teendőkről a részükre kiküldött távfűtési hírlevélből tájékozódhatnak. Ezen felül a tavho.veolia.hu weboldalon lévő Budaörső Kft. ikonra kattintva online ügyfélszolgálat is a felhasználók rendelkezésére áll, ahol gyors regisztrációt követően tudják felvenni velünk a kapcsolatot.