Megmutattuk, hol dolgozunk!

Idén is nagy sikerrel zárult a „Muti, hol dolgozol” program a Veolia Magyarország falai között.

Március végén Pécsen, április elején Budaörsön pezsdült fel az élet: munkatársaink iskoláskorú gyermekei és unokái látogatták meg szüleik, nagyszüleik munkahelyét, és váltak a Veolia „munkavállalóivá” egy napra.

A „Muti, hol dolgozol” program tavaly debütált a Szegedi Vízmű Zrt.-ben tartott nyílt nappal, ami olyan nagy sikert aratott, hogy idén kedvet kaptak munkatársaink ahhoz, hogy újabb két helyszínen is megszervezzék az eseményt.

Budaörsön és Pécsen 32 gyermek számára biztosítottak munkatársaink egész napos programot, közreműködésüknek köszönhetően különböző játékok, feladatok, iroda- és telephely-látogatások várták a gyerekeket.

Budaörsön összesen 18 gyermek vett részt a rendezvényen, amelynek keretei között egy napra „munkaszerződést” köthettek a Veoliával. Miután megkapták belépőcsomagjukat, és átestek a munkavédelmi oktatáson, először együtt, majd kisebb csoportokra válva ismerkedhettek meg a vállalatcsoporttal, majd a HR-es, marketing és kommunikációs, utazásszervezési, munkavédelmi, üzletfejlesztési, beszerzési, valamint a szennyvíztisztítással kapcsolatos interaktív feladatokkal és ismeretekkel.

Jó érzés volt látni a fülig érő mosolyokat napközben, vagy éppen azt, amikor komoly homlokráncolás közepette gondolkodnak egy-egy fogós kérdésen vagy feladaton, amelyeket persze mindig sikerült is megoldaniuk. Külön élmény volt látni, ahogy a jövő HR-munkatársaiként milyen ügyes, átgondolt kérdéseket tettek fel a gyerekek az interjúalanyuknak. Bízom benne, hogy hagyományt teremtünk ezzel a programmal, és hamarosan lesz folytatása”  mesélte a #mutiholdolgozol napról a budaörsi program főszervezője, Makkay Dóra HR fejlesztési munkatárs.

Pécsen összesen 14 gyermek vett részt a látogatáson, ahol megismerkedtek egymással, majd a csoportvezetőkkel, és közösen megnézték a Látógatóközpontot. Itt vettek részt a kihagyhatatlan munkavédelmi előadáson. Frissen megszerzett tudásukkal és munkavédelmi eszközökkel indultak az erőműbe, ahol többek között megnézhették szüleiket munka közben.

„A gyerekek nagyon lelkesek és szófogadóak voltak, mindenki nagyon várta, hogy találkozhasson a szüleivel, és láthassa, hol dolgoznak a mindennapok során. A nap elején kaptak egy titkos küldetést is, amin 8 kérdés szerepelt, a kérdések a programokhoz kapcsolódtak, vagyis végig figyelni kellett, hogy végül válaszolni tudjanak a kérdésekre. Ezért kaptak egy kis ajándékot is, mert mindenki hibátlanul kitöltötte a kvízt. Nagyon kedves jelenet volt, mikor a gyerekek a programok végén átadták szüleiknek az élményeikről írt leveleket, rajzokat. A csillogó szemek és az egész napos élmények azt üzenték számomra, hogy minden munkát megért a szervezés”  mesélte a pécsi helyszín főszervezője, Szellár-Gátszegi Hajnalka kommunikációs referens.