Nehézsorsú nőket támogatott adománygyűjtő kampányával a Veolia Magyarország

A női egészség megőrzését segítő kampány mellé állt a Veolia Energia Magyarország Zrt.

A női egészség megőrzését segítő kampány mellé állt a Veolia Energia Magyarország Zrt. A több tucat doboznyi adományt a nehéz anyagi körülmények között élő nők számára juttatták el. A kampányhoz a Veolia Magyarország valamennyi telephelye csatlakozott, országszerte fordultak felajánlásokkal az energetikai társaság dolgozói a kezdeményezéshez.

Pontosan mért adatok nem állnak rendelkezésre arról, hogy a lakosság hány százalékát érinti, de kutatások beszámolnak arról, hogy nők hozzávetőlegesen 10-15 %-a számára nemcsak a létfenntartáshoz szükséges alapvető élelmiszerek megvásárlása okoz gondot, hanem a női mivoltuk megőrzésének szempontjából nélkülözhetetlen termékek beszerzése is. Több kezdeményezéssel is találkozhatunk, amely felhívja erre a figyelmet és lehetőséget kínál támogatásukra.

A Veolia év végi adománygyűjtő kampányának középpontjában is a nehéz anyagi körülmények között élő nők álltak. A társaság tartós élelmiszerek, női higiéniai termékek, ruhaneműk és gyermekjátékok gyűjtésével kívánt a nélkülözésben élő nőknek segíteni. Az adományokat a társaság a bátonyterenyei Tegyél egy Szebb Jövőért Egyesület részére ajánlotta fel, akik a környéken élő, hátrányos helyzetben élő családok megsegítésével foglalkoznak.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. országosan meghirdetett gyűjtéséhez minden nagyobb telephelye csatlakozott, többek között a debreceni, pécsi erőművek, a Budapesti Erőmű Zrt., illetve a budaörsi cégközpont munkatársai részéről is tömegével érkeztek felajánlások, több tucatnyi dobozt megtöltve tartós élelmiszerrel, kozmetikai szerekkel, ruhákkal és játékokkal.

A kampány lebonyolítása igazi csapatmunka keretében valósult meg: az adományok eljuttatását karácsony előtt az egyes telephelyeken és a budaörsi központban dolgozó munkatársak segítették.

A Veolia azon túl, hogy elkötelezett arra, hogy hatékony és környezetkímélő, biztonságos rendszerüzemeltetést lásson el az energetikai ágazatban, valamint hulladékgazdálkodás és vízi közmű üzletágain keresztül is minőségi szolgáltatást nyújtson a lakosság számára, integrált módon vállalja fel társadalmi és munkáltatói felelősségét. Ennek jegyében minden évben kezdeményez adománygyűjtést és tervei között szerepel további kampány is, hiszen a rászorulóknak nemcsak az ünnepek közeledtével van szükségük segítségre.