Pályaválasztás előtt álló fiatalokat fogadott a Veolia Energia Magyarország Zrt.

’Yes WEDO’ programjának keretében a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum egyik 10. évfolyamos osztályát, 35 diákot és kísérő tanárukat fogadta a Veolia Energia Magyarország Zrt

’Yes WEDO’ programjának keretében a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum egyik 10. évfolyamos osztályát, 35 diákot és kísérő tanárukat fogadta a Veolia Energia Magyarország Zrt. A HR igazgatóság által szervezett esemény célja a cégcsoport tevékenységeinek bemutatásán túl az volt, hogy a fakultációválasztás előtt álló fiatalok számára betekintést nyújtson a cégcsoport társadalmi felelősségvállalás keretében a fenntarthatóság, környezetvédelem és biodiverzitás fenntartása érdekében végzett tevékenységeivel, valamint a nemi sokszínűség és szakmai egyenlőség megteremtésének fontosságának és megvalósításának kérdéseibe.

A program első felében Márai Beáta, belső kommunikációs vezető bemutatta a Veolia-csoport történetét, a különböző üzletágak tevékenységét, kiemelve olyan a fiatalok számára valószínűleg nem ismert területeket, mint a környezetbarát szennyvíztisztítás, a kidobott karácsonyfák energetikai célú hasznosítása a körforgásos gazdasági modell keretében, illetve az üveg hulladékok anyagában történő újrahasznosítása. Ezt követően Kerékgyártó Balázs környezetgazdálkodási referens beszélt a biodiverzitás megőrzésének fontosságáról, valamint a Veolia cégcsoport telephelyein már megvalósított és a jövőben tervezett biodiverzitás projektekről (fásítási programok, rovarhotelek és madáretetők telepítése stb.).

A találkozó második részében pályaorientációs céllal először Király Katalin, HR fejlesztési osztályvezető foglalta össze, hogy melyek azok a kompetenciák, amelyeket ma a cégek egy leendő munkavállalótól elvárnak, illetve milyen sokféle lehetőség áll nyitva a lányok előtt, ha a természettudományos pályát választják. Egy érdekes kutatás bemutatásán keresztül ráirányította a figyelmet arra, hogy nem elég, ha valaki egyénileg ér el sikereket, egy vállalatnál nagyon fontos, hogy együtt tudjon működni, csapatban tudjon dolgozni másokkal is, mert átlagemberekből is lehet szupercsapatot összehozni, ha a csapattagok összedolgoznak. Balogh Ágnes képzési csoportvezető 2 játékos feladat keretében mutatott rá a munka világában meglévő nemi sztereotípiákra és a két nem munkahellyel szemben támasztott különböző elvárásaira.

A programot Francz Zsuzsanna, munka- és tűzvédelmi vezető zárta, aki nőként lett sikeres egy a társadalom által férfiasnak tartott szakmában. Elmesélte az idáig vezető szakmai útját és az e közben szerzett tapasztalatait, nem titkolva a nehézségeket.

A fiatalok kérdéseiből az derült ki, hogy a program során felvetett témák őket is foglalkoztatják, és örültek, hogy betekintést nyerhettek abba, hogy egy nagyvállalatnál milyen módon lehet érvényesülni. Remélhetőleg a programmal hozzájárult a cég ahhoz, hogy a pályaválasztást megkönnyítse számukra!