A Pannon Hőerőmű plakátjával is találkozhatnak a BVMK Poszterkiállításán

A Mérnöki munka szépségére és fontosságára hívja fel a figyelmet a pécsi poszterkiállítás

Szeptember 28-án a PTE Műszaki és Informatikai Kar és a Baranya Vármegyei Mérnöki Kamara közös szervezésében megtartották a MIK Partners Szakmai Napot, melynek keretei között a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, Wagner Ernő, valamint a Baranya Vármegyei Mérnöki Kamara elnöke, Bocz Gábor, és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának dékánja, Prof. Dr. Medvegy Gabriella ünnepélyesen megnyitották a BVMK Poszterkiállítást a pécsi Széchenyi téren.

A Baranya Vármegyei Mérnöki Kamara által szervezett, október 31-ig látogatható plakátkiállítás célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mérnöki és tervezői munka fontosságára, a hivatás sokszínűségére, valamint bemutassa a mérnökké válás folyamatát.

A kezdeményezés keretében szeretnének lehetőséget teremteni az iskolák, szakközépiskolák, technikumok, és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának bemutatkozására, hogy a fiatalok megismerjék a műszaki és mérnöki oktatás lehetőségeit. Emellett a helyi tervező és kivitelező cégeknek is lehetőséget nyújt arra, hogy bemutassák az elmúlt négy év legfontosabb eredményeit és megvalósult alkotásaikat.

A Veolia pécsi leányvállalata, a Pannon Hőerőmű is állított ki plakátot a Széchenyi téren, melyben az erőműben folyó különböző mérnöki tevékenységeket ismerhetik meg a pályakezdő, vagy a hivatás iránt még csak érdeklődő fiatalok. A vállalat felkészült szakembergárdával és fenntartható megoldások széles skálájával nyújt szolgáltatásokat ügyfeleinek. A helyi szakemberek az erőműben számos területen kamatoztathatják mérnöki tudásukat.