Sikeresen szerepelt a Veolia a megvesztegetés elleni irányítási rendszer felügyeleti auditján

2021-ben a vállalat az elsők között szerezte meg a szabványt Magyarországon.

2021-ben a Veolia Energia Magyarország Zrt. az elsők között szerezte meg az ISO 37001 megvesztegetés elleni irányítási rendszer szabvány szerinti tanúsítványt Magyarországon. Egy év elteltével sor került az első felügyeleti audit lefolytatására, amelyen ismét sikeresen szerepelt a vállalat.

A Magyar Szabványügyi Testület megvizsgálta, hogy a Veolia folyamatai összhangban vannak-e a szabvány által meghatározott követelményekkel. A felügyeleti audit sikeresen zárult – megállapítást nyert, hogy a vállalat az általa létrehozott irányítási rendszert eredményesen működteti.

Az auditjelentés kiemelte többek között a Veolia vezetőségének antikorrupció iránti elkötelezettségét és tájékozottságát, a jól kidolgozott eljárásokat és folyamatokat, illetve a professzionális képzési rendszert és a belső kommunikációt, amelyek egyaránt közvetítenek értékeket és gyakorlati ismereteket a munkatársak részére.

A Veolia Energia Magyarország Zrt.  antikorrupciós politikája az alábbi elköteleződésen alapul:

-  A vállalat vezetősége és igazgatósága elkötelezett abban, hogy minden tevékenységét a legszigorúbb jogi és etikai normák szerint folytassa.
-  A Veolia Energia Magyarország nem tolerálja a korrupciót vagy annak kísérletét, ennek érdekében korrupcióellenes irányítási rendszert alakít ki és működtet.
-  A cégcsoport elvárja, hogy üzleti partnerei is tartózkodjanak a korrupció minden formájától és fenntartja a jogot, hogy incidens esetén az üzleti kapcsolatot minden esetben megszakítsa.