Több mint 400-an töltötték ki a Föld napja alkalmából meghirdetett kvízt

Idén is tesztelhették tudásukat a Körkörös Gazdaság blog olvasói

A Veolia támogatásával működő Körkörös Gazdaság blog immár negyedik alkalommal hirdette meg fenntarthatósági nyereményjátékát a Föld napja alkalmából. A kvízkérdésekre helyes megfejtést adó játékosok közül három szerencsés egy értékes fenntartható ajándékcsomaggal lesz gazdagabb.

A nyereményjátékot április 22-én hirdették meg, melynek során a részvevőknek 15 kérdésre kellett helyesen válaszolniuk. A játékban összesen 428-an vettek részt, közülük három szerencsés környezetbarát ajándékcsomagban részesül a Veolia jóvoltából. A csomagban többek között a Renature – Újjáéledő természet című társasjáték, egy kizárólag vízzel működő óra, valamint egy napelemes powerbank található.

A legtöbben a kávétermesztésre leselkedő éghajlati veszélyekkel voltak tisztában, a válaszadók 94,6%-a, azaz 405 fő tudta, hogy ha nem változtatunk jelenlegi szokásainkon, akkor alkalmatlanná válhatnak az eddig ismert termőterületek. Ezen túl igen magas aránnyal, a válaszadók több mint 80%-a tudta, hogy mikor tartjuk az Energiatudatossági Világnapot, hogy milyen hosszú lesz a Szaúd-Arábiában megvalósulandó lineáris város, vagy hogy mi lesz a párizsi olimpiára tervezett érmekben a körforgásos gazdaság jegyében. A válaszadók hasonlóan jól tudták azt is, hogy kutatók már felhőből vett mintában is találtak mikroműanyagot.

A legnagyobb megosztottság annál a kérdésnél volt tapasztalható, hogy vajon hány főre becsülte az Earth4All a Föld lakosságát 2100-ra, amennyiben a népességet körülvevő szociális és gazdasági feltételek világmértékű javulásnak indulnak. Nem meglepő, hiszen a válasz sokkoló. Megfelelő intézkedések és változások hatására akár 6 milliárdra is csökkenhetne a globális populáció. 

Megosztotta a válaszadókat az is, hogy vajon hol találhatók a világ legnagyobb naperőművei, illetve mennyit csökkent az antarktiszi jégtakaró az elmúlt év során.

Azonban rengetegen voltak, akik minden egyes kérdésre helyes választ adtak, közel száz fő nem tudott hibázni idén. Egy sorsolás keretén belül közülük fog kikerülni három szerencsés győztes, aki részesülhet a vállalatunk által felajánlott értékes ajándékcsomagból.

Azonban ne csüggedjenek, akik ezúttal nem adtak minden kérdésre helyes választ, olvassák a Körkörös Gazdaság blog cikkeit, kövessék a Facebook-oldalát és tájékozódjanak bolygónkról, a környezetvédelemről, valamint a tudatos és fenntartható életmódról.