Több százan tették próbára tudásukat: ennyire vannak képben a kitöltők a fenntarthatósággal

A Veolia idén is meghirdette a Föld napi nyereményjátékát

A korábbi évekhez hasonlóan idén is meghirdette izgalmas nyereményjátékát a Veolia a Körkörös Gazdaság blog felületén a Föld napja alkalmából, amely során a résztvevőknek fenntarthatósági témájú kérdésekre kellett helyes megfejtést adniuk.

A nyereményjáték résztvevőinek 15 kérdésre kellett válaszolniuk. A helyes megfejtéseket a Körkörös Gazdaság blogon megjelent korábbi cikkekből olvashatták ki a játékosok. A játékban összesen 292-en vettek részt, közülük három ember értékes és környezetbarát nyereménycsomagban részesül a Veolia jóvoltából, melyben Marcus Franken és Monika Götze A környezettudatos otthon című könyve, a Photosynthesis társasjáték, egy fenntartható vászontáska és egy áramfogyasztás-mérő mellett helyet kaptak Veolia ajándéktárgyak is.

A legtöbben (a kitöltők 83,2%-a) azt tudták helyesen megválaszolni, hogy Magyarországon kizárólag a bükki és zselici csillagparkoknál találhatunk fényszennyezésmentes csillagvizsgálót, és a válaszadók hasonlóan jól tudták a kék, a szürke és a zöld hidrogén közötti különbséget is. Sok résztvevő ismerte a walipini fogalmát, és azt is, hogy Kína a világ legnagyobb szénkitermelő országa. A kitöltők csaknem háromnegyede eltalálta, hogy mennyi szén-dioxid kibocsátásáért felel egy hagyományos papírkönyv.

Ugyanakkor akadtak olyan kérdések, amelyek kifogtak a közönségen. A válaszadók több mint fele nem gondolta volna, hogy Magyarország 90%-a aszályveszélyeztetett, illetve a második legtöbb válaszadó úgy vélte, hogy a tavalyi hulladékcsökkentési hét a műanyagokról szólt. Sokak számára nehézséget okozott továbbá a bolygónk erdőségeinek méretére utaló helyes megállapítás kiválasztása is. Akármennyire megdöbbentő, valóban több fa található Oroszországban, mint az Amazonas folyó menti erdőkben.

Szép számmal akadtak olyanok, akik minden kérdésre tudták a választ, közülük egy sorsolás keretein belül három ember részesülhet az Veolia értékes ajándékcsomagjaiból. Ha lemaradtál az idei játékról, máskor is próbára tennéd a tudásodat, vagy csak szívesen olvasnál heti szinten a fenntarthatóságról, érdemes követned a Körkörös Gazdaság tartalmait és a blog Facebook-oldalát.