Új gázmotorok érkeztek a dorogi erőműbe

A Veolia csoporthoz tartozó Dorogi Erőmű Kft. fenntarthatóbb módon növeli hatékonyságát.

Új állomásához érkezett Dorog város energiaellátása. A figyelem középpontjában a modern és fenntartható gázmotorok érkezése áll. A fejlesztés nem csupán a város energiatermelésének hatékonyságát emeli új szintre, hanem előtérbe helyezi a környezetvédelmet is. 

Az energiaigény folyamatos növekedésével világszerte egyre fontosabbá válik az energiaforrások fenntartható módon történő felhasználása. Az új gázmotorokkal történő modernizáció most lehetőséget teremt a dorogi erőműben arra, hogy az energiatermelés ezentúl zöldebb és fenntarthatóbb formában valósuljon meg.

A projekt célja, hogy a fejlett technológiájú motorok révén csökkenjen a szennyezőanyagok kibocsátása és hatékonyabbá váljon a gáz energiatartalmának villamos energiává való átalakítása, mellyel minimálisra csökkenthető az energiaveszteség. 

A Veolia elkötelezett aziránt, hogy egy olyan jövőképet valósítson meg a Dorogi Erőmű Kft.-ben, mely lehetővé teszi a növekvő energiaigény megbízható kiszolgálását stabil és hatékony energiaellátással, a környezetvédelmi szempontok érvényesítése mellett.

Két INNIO Jenbacher JMS 620 gázmotor érkezett Dorogra. A gépegységek egy 20 hengeres, 124 750 köbcentiméteres, V60° elrendezésű négyütemű motorból és egy AVK 5,05 MVA generátorból állnak az irányítástechnikai és segédüzemi rendszerek mellett.