Újabb siker a Veolia Csoporthoz tartozó Szegedi Vízmű Zrt.-nél!

2023 a Szegedi Vízmű Zrt. éve. Az Év Zöld Nagyvállalata díj elnyerését követően az Országos Víziközmű Szerelőversenyen is megszerezték az első helyezést a vállalat munkatársai.

Első helyezést ért el a Szegedi Vízmű csapata az Országos Víziközmű Szerelőversenyen. A kétnapos megmérettetésen egyéni és csapatfeladatokban is indultak a versenyzők, amely fizikai és elméleti feladványokat is tartogatott számukra.

Forrás: MAVÍZ

Idén Eger adott otthont az Országos Víziközmű Szerelőversenynek, melyen immár huszadik éve mérhetik össze tudásukat a területen dolgozók. Az ivóvízellátás napjaink egyik legégetőbb problémája, azért pedig, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű ivóvízhez juthassunk, csak hazánkban közel 20 ezer ember dolgozik nap mint nap.

Közülük kiváló szakemberek tesztelhették elméleti és gyakorlati felkészültségüket, hivatásszeretetüket és szakmai elkötelezettségüket a kétnapos versenyen – az eseménnyel pedig a csapvízfogyasztás és a víziközmű ágazat társadalmi elismertségét is szerették volna népszerűsíteni.

Forrás: MAVÍZ

A Szegedi Vízmű csapatát Butty Zsolt, Papp Tibor, Korom Ferenc és Süle Imre (tartalék tag) alkották, akik egytől egyig a víz-és csatornahálózati üzem szakemberei. A csapat felkészítésében Gubucz László és Kövendi-Veress Gyula segédkezett a versenyt megelőző időszakban. A vízmű szakemberei csapatként szerezték meg az első helyet, nem is első alkalommal, hiszen 2019-ben már egyszer hazavihették a legjobbnak járó trófeát. A csapattagok értékelése szerint a verseny színvonalas volt, a feladatok izgalmasnak bizonyultak, annak pedig külön örültek, hogy a felszínen, saras körülmények között végezhették el őket.

Forrás: MAVÍZ

Az eredményhirdetésen V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára is felszólalt, aki felhívta a figyelmet az ágazat fontosságára és arra is, hogy bár ebben a pár napban egymás ellen mérettetik meg magukat a szakemberek, a mindennapokban egymást segítve dolgoznak Magyarország megfelelő vízellátásáért.

A Veolia csoport nevében gratulálunk szegedi kollégáinknak!