Veolia Cares – Új szociális gondoskodási programot vezet be a Veolia

A Veolia öt kontinensen, 213 000 munkavállalója számára indít rendhagyó szociális programot Veolia Cares elnevezéssel.

A Veolia Cares egy új program, amellyel a Veolia vállalja, hogy 213 000 dolgozója számára egységes szociális gondoskodást nyújt, még azokban az országokban is, ahol a helyi törvények ezt nem biztosítják. A mérete és átfogó jellege miatt újítónak számító kezdeményezés minden dolgozó számára egyforma mértékben kínál szülési szabadságot, egészség- és életbiztosítást, támogatja a beteg családtagokat gondozókat, és biztosítja, hogy évente egy napot jótékonysági programnak vagy a környezetvédelemnek szentelhessenek a dolgozók. 

A Veolia az Ökológiai átalakulás bajnokaként és ESG-mintavállalatként, tevékenységét a sokoldalú teljesítmény szellemében végzi, amely azonos fontossági szintre helyezi a gazdasági, a környezeti, az üzleti, a társadalmi és a szociális szempontokat. A Veolia Cares elnevezésű program tökéletesen illeszkedik a cégcsoport társadalmi kötelezettségvállalásához, mely a munkavállalók foglalkozási és személyi jólétét hivatott biztosítani.

A Veolia Cares gondoskodása kiterjed a cégcsoport minden határozott vagy határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkező munkatársára, az üzemekben dolgozókra éppúgy, mint az irodákban tevékenykedőkre.

Az úttörő programot precedens nélküli méretben vezette be a túlnyomórészt fizikai munkaerőt alkalmazó vállalat. A kezdeményezés célja, hogy csökkentse a szociális biztonság tekintetében meglévő földrajzi különbségeket, és hogy a Veolia minden egyes dolgozója számára egyaránt megteremtse a szociális gondoskodás alapját.

„A Veoliánál meg vagyunk győződve arról, hogy a munkavállalók a vállalat iránti elköteleződését erősíti a foglalkozási és személyes jólétük megléte. Hiszünk benne, hogy a munkavállalói elégedettség hajtja a cégcsoport teljesítményét és fejlődését, ezért vezettük be az eddig még soha nem látott méretű programot, 213 000 munkavállalónk részére, öt kontinensen. Az eljövendő évek az ökológiai átalakulás elé az eddiginél nagyobb kihívásokat fognak állítani, melyekkel a közösség erejének, a szolidaritásának és a nyitottságának köszönhetően küzdhetünk meg” ─ tette hozzá Estelle Brachlianoff, a Veolia vezérigazgatója.

A Veolia Cares program olyan további a munkavállalókat érintő eredmények sorába illeszkedik, mint a munkatársak körében mért 89%-os elköteleződés, valamint a dolgozói részvényprogram sikere: 2023 januárjára a munkavállalók váltak a cégcsoport fő részvényeseivé.