A Veolia Magyarország lett az év egyik legvonzóbb munkahelye

A Randstad Employer Brand Research eredményei alapján a cégcsoport bizonyult az egyik legvonzóbb munkáltatónak.

Kihirdették a világ legnagyobb márkakutatásának, a Randstad Employer Brand Research-nek a magyarországi eredményeit, amely szerint a hazai munkavállalók 2022-ben a Veolia Energia Magyarország Zrt.-t választották a legvonzóbb munkahelynek az energetika és közműszolgáltatás szektorban. A vállalat több mint 30 éves szakmai tapasztalattal a hazai energia-, víz- és hulladékgazdálkodási piac egyik vezető szereplője, és több mint 3000 dolgozó számára biztosít stabil és hosszú távú munkalehetőséget.

Az idei évben is kiosztották a Randstad Award díjakat, amellyel a legnépszerűbb munkáltatókat ismerik el, a világ legnagyobb, 31 országában zajló független munkáltatói márkakutatása alapján. A hazai munkavállalók visszajelzése szerint a Veolia Energia Magyarország Zrt. a legvonzóbb munkahely az energetika és közműszolgáltatás szektorban.

Az elemzés a 18-64 éves korosztály véleményét gyűjti össze, Magyarországon közel 7,800 fő vett részt a kutatásban. A válaszadók 10 gyakorlati szempont alapján értékelik a vállalatokat, az elemzés kiértékelése betekintést enged a potenciális alkalmazottak munkahely-választási szempontjaiba és motivációiba. A kutatás alapján Magyarországon a legfontosabb tényező a vonzó munkabér és juttatási csomag, a válaszadók 73%-a jelölte meg leghangsúlyosabb értékelési szempontként. A hazai munkavállalók ezen kívül nagyon fontosnak tartják a kellemes munkahelyi légkört (68%), a vállalat pénzügyi stabilitását (62%), de a hosszú távú biztonság (60%), és a munka-magánélet egyensúlya (58%) is a munkavállalók kiemelt preferenciái közé sorolható. A személyes karrierépítés lehetősége is lényeges szempont, valamint a válaszadók kétharmada várná el a munkáltatójától, hogy szakmai képzési lehetőséget biztosítson számára.

A Veolia Energia Magyarország számára kiemelt jelentőségű a munkavállalók és a pályakezdők szakmai támogatása, a vállalat az elmúlt években számos pályaorientációs képzést és előadást tartott. Legutóbb a ’Yes WEDO’ program keretében diákoknak mutatták be a cégcsoport működését, a fenntarthatóság, környezetvédelem és biodiverzitás fenntartása érdekében végzett tevékenységeit, valamint a nemi sokszínűség és szakmai egyenlőség megteremtésének fontosságának és megvalósításának kérdéseit.

A vállalat 2021-ben elindította saját utánpótlásprogramját is, a Veolia Akadémiát, amely oktatással egybekötött munkalehetőséget kínál pályakezdők és pályát módosítók számára egyaránt. A program több szakterületen nyújt versenyképes tudást és készíti fel a jövő munkatársait a szakma kihívásaira, vállalat már az oktatás ideje alatt fizetett munkaviszonyt kínál a programban résztvevőknek. A képzés különböző helyszíneken, a Veolia Csoport pécsi, budapesti, ajkai és debreceni telephelyein indult el.

 „A vállalatunk sikerei és a szolgáltatásaink minősége elsősorban a megbízható és megfelelő szakképesítésű munkavállalóinknak köszönhető, ezért kulcsfontosságú, hogy számukra stabil, professzionális és hosszú távú lehetőségeket, továbbá kellemes munkakörnyezetet biztosítsunk. Büszkék vagyunk az elismerésre, a jövőben is azon dolgozunk majd, hogy a lehető legvonzóbb munkahelyet teremtsük meg.” – mondta el Palkó György, a Veolia Energia Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója.