A Veolia újabb leányvállalata szerezte meg az AKIR-tanúsítást

Mostantól a Pannon-Biomassza Kft. is rendelkezik az MSZT antikorrupciós irányítási rendszer tanúsítványával.

2021-ben a Veolia Energia Magyarország Zrt. hazánkban az elsők között szerezte meg az ISO 37001 szabvány szerinti tanúsítást. Ezt követően a társaság fontos céljául tűzte ki, hogy a cégcsoport további jelentős szervezetei is megszerezzék az antikorrupciós irányítási rendszer tanúsítványát. A Budapesti Erőmű Zrt., az Energia-pro Zrt., a PANNONGREEN Kft., a Pannon Hőerőmű Zrt., a Pannon-Hő Kft., valamint a Szegedi Vízmű Zrt. után most a Pannon-Biomassza Kft. is csatlakozott az új irányítási rendszerhez. 

A Pannon-Biomassza Kft. végzi a Veolia cégcsoport hazai biomassza tüzelésű erőművei számára a tüzelőanyag előállítását és feladását. A vállalat eredményesen vezette be az antikorrupciós irányítási rendszert a pécsi, a szakolyi, az ajkai és a dorogi telephelyén. A sikeres tanúsító auditokat követően az auditorok javaslatai alapján 2023 októberében a Magyar Szabványügyi Testület kiadta a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNET-tanúsítványokat. A vállalat tanúsított alkalmazási területei a biomassza tüzelőanyag-beszerzés, - feldolgozás, -tárolás, -raktározás és -kereskedelem.

A vizsgálatban részt vevő auditorok egyöntetűen megállapították, hogy a telephelyen dolgozó vezetők és munkatársak többek között elkötelezettek az új rendszer működtetése iránt, magas szinten azonosulnak a szervezeti értékekkel, szakmai hozzáértést tanúsítottak, a munkafolyamatokat precízen szervezték és megfeleltek az anyavállalati elvárásoknak.

A Veolia csoport kiemelt hangsúlyt fektet a korrupció megelőzésére, a korrupció elleni harc az egyik megkérdőjelezhetetlen értéke a vállalatnak. A korrupció kárt okoz a társadalom egészének, mivel megakadályozza a gazdasági növekedést, fenyegeti a jogrendszert és az erőforrások komoly pazarlásához vezet. Ezért a társadalom minden érintettje érdekelt abban, hogy megállítsa ezt a jelenséget. Sohasem szabad úgy tekinteni a korrupcióra, mint az életünk elkerülhetetlen velejárójára. Mindannyiunknak tenni kell azért, hogy az átláthatóság, az integritás és az elszámoltathatóság kultúrája elterjedjen.

A Veolia csoport nevében gratulálunk a Pannon-Biomassza Kft.-nek a sikeres audithoz!