A Veolia is várja az érdeklődőket az első Erőművek Éjszakáján

Október 11-én az ország erőművei első alkalommal nyitják meg kapuikat a látogatók előtt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által életre hívott Erőművek Éjszakája rendezvény keretei között.

Október 11-én az ország erőművei első alkalommal nyitják meg kapuikat a látogatók előtt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által életre hívott Erőművek Éjszakája rendezvény keretei között. Az energiaellátás és a fenntarthatóság fontosságát fókuszba állító eseményhez a Veolia Energia Magyarország Zrt. is csatlakozott, és összesen hat telephelyén várja az érdeklődőket, akik a létesítmény-bejárás mellett fontos információkkal gazdagodhatnak az erőművek működéséről és a megújuló energiaforrások hasznosításáról is.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) idén első alkalommal rendezi meg az Erőművek Éjszakáját. Az esemény olyan, évek óta nagy sikerrel futó rendezvények mintájára jött létre, mint amilyen a Múzeumok Éjszakája, a Színházak, a Fürdők vagy akár a Gyárak Éjszakája, lehetőséget nyújtva az érdeklődők számára az erőművek személyes megtekintésére és bejárására, számos izgalmas program mellett.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. összesen hat telephelyét nyitja meg a látogatók előtt október 11-én, az ország különböző pontjain. Előzetes regisztrációt követően bejárható lesz a dorogi, a debreceni, a nyíregyházi, a szakolyi erőmű, a tatai fűtőmű, valamint a pécsi hőerőmű és a Zöld Zóna interaktív látogatóközpont is.

 A Veolia Energia Magyarország Zrt. erőműveinek alapvető célja a fenntartható működési modell megteremtése. A korszerű és hatékony energiatermelésre jó példát mutatnak az olyan kapcsolt gázmotoros erőművek, mint a debreceni vagy a nyíregyházi. Eközben Pécsett, Szakolyban és Tatán kizárólag, Dorogon pedig részben biomassza felhasználásával történik az energiatermelés. A telephelyekre való betekintés során az Erőművek Éjszakájára látogatók így a fenntarthatóságról és a Veolia Energia Magyarország Zrt. által megvalósított körkörös gazdasági modellről is többet tudhatnak meg.

„A fenntartható energiatermelés megvalósítása mellett fontos feladatunknak tekintjük, hogy a társadalom környezet- és energiatudatosságát is erősítsük. Missziónk, hogy a fenntarthatóság elvét minél jobban elültessük a köztudatban – minden korosztály számára befogadható, érdekes és játékos módon. Ezzel a céllal hoztuk létre a pécsi erőmű Zöld Zóna interaktív látogatóközpontját, ezért veszünk részt évről évre a Távhő Napon, és ezzel a szándékkal csatlakoztunk az elsők között az Erőművek Éjszakája kezdeményezéséhez is” – mondta el Palkó György, a Veolia Energia Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója.