GreenUp

A Veolia új stratégiai programja a megfizethető, megismételhető megoldások bevezetésének felgyorsítására, amelyek szénmentesítik, szennyezésmentesítik és megújítják erőforrásainkat.

A "GreenUp" nevű új, 24-27 stratégiai program célja, hogy a Veoliát az ökológiai átalakulás hiányzó láncszemévé tegye.

A Veolia egy fenntarthatóbb és kívánatosabb jövő felé nyitja meg az utat azáltal, hogy felgyorsítja a már létező megoldások bevezetését, és innovációval hozza létre a jövő megoldásait.

Vízzel, energiával és hulladékkal kapcsolatos szakértelmére támaszkodva a Veolia három hajtóerőn keresztül kívánja szénmentesíteni, szennyezésmentesíteni és megújítani az erőforrásokat.

Az ökológiai tudatosságot most a hatékony cselekvés felé kell terelni, amely inkább véd, mint büntet, amely összhangba hozza a gazdaságot az ökológiával, az emberi egészséget pedig a környezettel. Ezt jelenti új stratégiai programunk a GreenUp!

Estelle Brachlianoff, a Veolia vezérigazgatója

4 milliárd €növekedési befektetés, ebből 2 milliárd euró kimondottan a 3 hajtóerő számára.

x2további 200 millió euró befektetés ipari kísérleti projektekbe vagy új technológiák beszerzésébe a közel 5000 meglévő szabadalom kiegészítésére.

70% forgalom növekedés a hajtóerők révén a mai 30%-al szemben.

Szénmentesítés
18 millió tonnával kevesebb CO2 2027-ig (4. scope), és a kibocsátáscsökkentési pálya kompatibilitásának tartása a 1,5°C-os felmelegedéssel (1. és 2. scope).

Szennyezésmentesítés
10 millió tonnaveszélyes hulladék és szennyező anyag kezelése 2027-ig.

Megújítás
1,5 milliárd m3édesvíz megtakarítása 2027-ig.