Impact awards – a teljesítmény, ami számít

A Veolia Impact 2023 stratégiai programjának fő célkitűzése, hogy cégcsoportunk világszerte az ökológiai átalakulás mintavállalatává váljon. Ennek jegyében 2019-ben a Veolia nemzetközi versenyt hirdetett munkatársai számára. Az Impact Awards azokat a kivételes és innovatív vállalati kezdeményezéseket gyűjtötte össze és díjazta, amelyek kiemelkedően pozitív hatást értek el a cégcsoport négyéves stratégiai programjában meghatározott teljesítménydimenziókban.

A Veolia elkötelezett a sokoldalú és színvonalas munka mellett, melyek fókuszpontjában az eredményorientált, folyamatos teljesítmény áll. Reflektálva a cégcsoport hosszú távú céljainak teljesítménykategóriáira, a versenyzők az alábbi 5 témában indulhattak:

 

  • Gazdasági és pénzügyi teljesítmény kategória,
  • Környezetvédelmi teljesítmény kategória,
  • Társadalmi teljesítmény kategória,
  • Ügyfél-elégedettség kategória,
  • Szociális teljesítmény kategória

Az első Impact Awards verseny:

IDŐTARTAM:
2019. SZEPTEMBER – 2020. MÁRCIUS

5 KATEGÓRIA
(A VEOLIA STRATÉGIA PROGRAMJÁBAN MEGHATÁROZOTT
DIMENZIÓKNAK MEGFELELŐEN)

66 RÉSZTVEVŐ PROJEKT
VILÁGSZERTE

15 DÖNTŐS
A VILÁG MINDEN TÁJÁRÓL

5 NYERTES PROJEKT
MELYEKET, A VEOLIA SZAKMAI BIZOTTSÁGA VÁLASZTOTT KI

1 NYERTES PROJEKT
MELYET, A VEOLIA MUNKAVÁLLALÓI VÁLASZTOTTAK KI

A Veolia Impact Awards versenyének 5 győztese:

A gazdasági és pénzügyi teljesítmény kategória győztese a magyarországi Veolia cégcsoportba tartozó,  CHP-ERŐMŰ Kft. tevékenységét bemutató SMART UNIT (Okos Egység) projekt lett.

Ez a projekt a multi-dimenziós teljesítmény egy ékes példája, mely lehetővé teszi a megfelelő megtérülést, a végfelhasználó számlájának csökkentését, a villamosenergia-termelés környezeti hatásainak minimalizálását, miközben folyamatos ellátást biztosít. Gratulálok a projektben részt vevő kollégáknak.

- CLAUDE LARUELLE, a Veolia Gazdasági ügyekért felelős vezérigazgató-helyettese.

 

A környezetvédelmi teljesítmény kategória győztese a francia WELCOME IN MY CLEAN AIR SCHOOL elnevezésű projekt.

Ennek a projektnek köszönhetően a Veolia úttörő szerephez jutott a XXI. század egyik fontos aggodalma kapcsán, ami nem más, mint a levegőminőség megóvása, melynek egészségügyi, környezeti, de még gazdasági/társadalmi hatásai is széles körben ismertek.  Ez a projekt vállalataink példaértékű összefogásának eredménye a Veolia levegőminőségi szakértői bizottságának irányítása alatt. Gratulálok a projektben részt vevő munkatársaknak és javaslom más vállalatainknak is a projekt helyi adaptálását.

- REGIS CALMELS, Ügyvezető elnök-helyettes, Ázsia.

 

A társadalmi teljesítmény kategória győztese a latin-amerikai AGUA DEL SINAI projektje.

Az alapvető erőforrásokhoz való hozzáférés biztosítása küldetésünk központi eleme. Ennek a projektnek köszönhetően a Veolia lehetővé teszi a minőségi ivóvízellátást, alacsony költségen, egy elmaradott lakóterületen. Követendő példa. Gratulálok a csapatnak.

- HELMAN LE PAS DE SECHEVAL, Főtitkár.

 

Az ügyfél-elégedettségi teljesítmény kategória győztese a francia AQUAVISTA HUBGRADE projektje.

Az adat a XXI. század aranya, amikor a cégcsoport munkavállalóinak szakértelmével párosul annak érdekében, hogy a lehető legjobb választ adja ügyfeleink igényeire. Ez az, amire az Aquavista csodálatra méltó módon képes a vízgazdálkodás terén, ipari és közintézményi ügyfeleink esetében.  És ennek a nyomonkövetését biztosítja a Hubgrade, a Veolia digitális szolgáltatása, melyet szintén figyelmükbe ajánlok. Gratulálok a példaértékű projektben részt vevő munkatársaknak!

- ESTELLE BRACHLIANOFF, a Veolia Operatív ügyekért felelős vezérigazgató-helyettese.

 

A szociális teljesítmény kategória győztese a kínai ICIACT WECHAT applikációja.

Mindanyiunknak ott van a zsebében a telefonja, de amikor azt a munkavállalók egészségének megőrzése és a munkavédelem szolgálatába állítja egy ilyen egyszerű és hatékony alkalmazás, lehetővé téve a potenciális veszélyforrások és kockázatok előrejelzését, akkor csak annyit mondhatok, hogy gratulálok!

- JEAN-MARIE LAMBERT, Ügyvezető elnök-helyettes, Humán erőforrások.

 


 

A 15 döntős közül a Veolia munkavállalói, a társadalmi teljesítmény kategória nyertesét, az AGUA DEL SINAI projektjét szavazták meg közönségkedvencként.

A Veolia 2021-ben is elindítja Impact Awards versenyét. A cégcsoport újra várja munkavállalóitól az izgalmas és innovatív projekteket, melyek segítségével a Veolia közelebb kerülhet az Impact 2023 tervében meghatározott céljainak megvalósításához.