Hulladék üzletág

A Veolia csoport a világ vezető globális vállalata a komplex energia-, víz- és hulladékgazdálkodás területén. A hulladékgazdálkodási szektorban a Csoporthoz tartozó vállalatok veszélyes és nem veszélyes hulladékok kezelésével és ártalmatlanításával járulnak hozzá a környezettudatos hulladékgazdálkodáshoz.

A magyarországi hulladékhasznosító szektorban 2017-ben a Veolia csoport a legnagyobb szereplők közé lépett a korábbi ARW Magyarország Kft. megvásárlásával.

2021 óta Veolia Waste Hungary Kft. nevet viselő vállalat a magyarországi Veolia Csoport nem veszélyes hulladékgazdálkodással foglalkozó szakcége, jelentős tapasztalattal rendelkezik a hulladékkezelés, ezen belül a hulladék-válogatás, hulladék-előkezelés a hulladékok újrahasznosítása és a hulladékkereskedelem területén.

A Veolia Waste Hungary Kft. a magyarországi környezetvédelmi ipar számottevő szereplői közé tartozik. A vállalat a Dunántúlon két korszerű hulladékkezelő üzemet működtet: a zalaegerszegi, 2021-ben felújított üzem profilja a csomagolási üveg hulladék anyagában történő újrahasznosítása, a korszerű technológiát alkalmazó vasvári RDF üzem profilja a cégcsoportunk szinergiáit kihasználó energetikailag hasznosító hulladékok SRF (szilárd újrahasznosított tüzelőanyag) előállítása.

Az 50 főt foglalkoztató Veolia Waste Hungary Kft. évente 60 ezer tonna csomagolási eredetű üveg és 50 ezer tonna RDF hulladék újrahasznosítási kapacitással rendelkezik. Kiemelt küldetésünk a meglévő újrahasznosítási eljárások optimalizálása, a keletkező melléktermékek mennyiségének csökkentése, valamint a biológiailag lebomló hulladékok hasznosítása egyaránt.

Kereskedelmi tevékenysége az általa újrahasznosított üveg és SRF anyagáramokon túl további újrahasznosított anyagáramokra, PET, fólia, papír stb. is kiterjed, így a Veolia Waste Hungary Kft. egyedülálló tudással és tapasztalattal rendelkezik a hulladékgazdálkodás és - kereskedelem különböző szegmenseiben.

Célunk mind Magyarországon, mind a közép-kelet európai régióban a környezettudatos hulladékgazdálkodás mellett a Körforgásos gazdasági modell megvalósítása, illetve hulladékmenedzsment szolgáltatásunk bővítése a vállalatcsoport széleskörű tudásbázisára, szakmai tapasztalatára alapozva. Így az energetika és a víziközmű ágazat után már a hulladékkezelés, ipari hulladékmenedzsment területén is olyan megoldásokat és technológiákat tudunk nyújtani partnereinknek, melyekkel a természeti erőforrások megóvása mellett tudják megvalósítani stratégiai és gazdasági céljaikat, megfelelve a körforgásos gazdaság kritériumainak.