Veolia Magyarországon

A Veolia a magyar energia-, víz- és hulladékgazdálkodási piac egyik vezető szereplője. A vállalatcsoport több mint 3000 alkalmazottja számtalan település, intézmény és iparvállalat számára nyújt szolgáltatásokat az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodáshoz, miközben víziközmű és távfűtési üzletágai családok százezrei számára biztosítják az ivóvizet, és tízezrei számára a hőszolgáltatást.

Energetikai szolgáltatások

A Veolia több mint 25 éves szakmai tapasztalattal a magyar energetikai piac meghatározó szereplője. A cégcsoport energetikai üzletága 50 hazai önkormányzat több létesítményét, 85 állami és középületet, 63 egészségügyi és szociális intézményt és 57 ipari telephelyet lát el energiával, távhőszolgáltatóként 12 városban 13,5 ezer lakás távfűtéséről gondoskodik, miközben országszerte a vállalat további közel 117 000 lakossági és intézményi ügyfél számára termel hőenergiát  A cégcsoport hét erőművében – Pécsett, Dorogon, Kőbányán, Debrecenben, Nyíregyházán,Szakolyban, valamint Ajkán - magas hatásfokú földgáztüzelésű és megújuló energiát – biomasszát – felhasználó blokkok működnek.

Víziközmű szolgáltatások

A Veolia Magyarországon évente 15 millió m egészséges ivóvizet juttat el lakossági fogyasztóihoz, ezen felül közel 200 millió m szenny- és csapadékvíz elvezetéséről, valamint kezeléséről gondoskodik. Az 1.500 főt meghaladó szakembergárda arra törekszik, hogy az önkormányzatoknak is minden igényt kielégítő, minőségi szolgáltatást nyújtson nap mint nap.

Hulladékgazdálkodási szolgáltatások

2017-ben a Veolia csoport a legnagyobb szereplők közé lépett a magyarországi hulladékhasznosító szektorban az ARW Magyarország Hulladékkezelő és Hasznosító Kft. (HUKE csoport) többségi tulajdonosrészének megvásárlásával. A társaság vezető szerepet tölt be Magyarországon a műanyag, az üveg és a fém csomagolási hulladékok kezelésében és hasznosításában, valamint új lehetőségeket kínál az energetikailag hasznosítható hulladékok kezelésére. A Veolia dorogi hulladékégetője Magyarország egyik legnagyobb, a veszélyes hulladékok komplex ártalmatlanítására, illetve termékek és vámáruk biztonsági megsemmisítésére szakosodott üzeme, amely különféle hulladékok előkezelését és hasznosítását is vállalja. A dorogi égetőmű jelenleg 80 munkavállalót foglalkoztat, éves égetési kapacitása eléri a 35.000 tonnát. A Veolia folyamatosan nagy hangsúlyt fektet a hulladékégető korszerűsítésére, a környezet védelmét szolgáló beruházásokra, amelyekre az elmúlt évek során több mint 300 millió forintot fordított.
 

Mérnöki és építőipari szolgáltatások
 

 

1995-ben történt megalakulása óta a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. a közműhálózatok és a kapcsolódó műtárgyak tervezése, kivitelezése, rekonstrukciója és karbantartása terén tevékenykedik. A vállalat az ország egész területén kínálja szolgáltatásait állami, ipari és magánmegrendelői részére.

Az ipari termelőtelepek hálózati problémáira kulcsrakész megoldást kínál diagnosztikai vizsgálat, tüzivízrendszerek, táv- és elosztóvezetékek, szennyvíz átemelő és kezelő állomások, meglévő hálózatok rehabilitációja révén. A társaság élen jár a közösségi infrastrukturális beruházások megvalósítása terén. Az elmúlt évek során számos települési közösségi teret (parkokat, sportpályákat, tereket, látogatóközpontokat) épített vagy újított fel.
 

Víz- és szennyvíztechnológiai szolgáltatások

A Veolia Water Technologies Magyarország Zrt. (VWS Magyarország) a víz- és szennyvízkezelésben, ivóvíz-szolgáltatásban világelső Veolia Water csoport tagja.
A csoporton belül a technológiai megoldásokra és fővállalkozásra specializálódott Veolia Water Solutions & Technologies Inc. leányvállalat jelenleg az iparág legnagyobb multinacionális technológiai és kivitelező cége.
A sikeres vállalatok egyre nagyobb hányada igyekszik külső szolgáltatóra bízni azokat a feladatokat, amelyek nem közvetlenül tartoznak a cég profiljához.
Környezetvédelmi szolgáltatóként a társaság kihelyezett szennyvíztisztítási valamint ipari-víz kezelési szolgáltatást nyújt partnereinek, valamint működteti a megépített vagy átvett tisztítókat, kezelő rendszereket.
A cég speciális szakmai tudása és hatékony üzemeltetői szervezete költségmegtakarítást jelent a megrendelő számára.
 

 

Energia üzletág (2018)

 

69,4 milliárd Ft árbevétel

1054 munkavállaló

7 nagyerőmű, 36 gázmotoros kiserőmű üzemeltetése

12 városban távhőszolgáltatás 13 500 lakásnak

Távhőtermelés további 117 000 lakossági és intézményi ügyfél számára

57 ipari ügyfél

36 egészségügyi és szociális intézmény ellátása

1 090 GWh/év értékesített villamos energia

7 700 TJ hőenergia értékesítése évente

Víz üzletág (2018)

 

49,9 milliárd Ft árbevétel

1579 munkavállaló

2,1 millió ellátott lakos

862 000 ügyfél

16,7 millió m3 ivóvíz termelése évente

97,6 millió m3 szenny- és csapadékvíz elvezetése évente

Hulladék üzletág (2018)

 

10 milliárd Ft árbevétel

173 munkavállaló

55 000 tonna hulladék kezelése és hasznosítása

80 000 tonna RDF gyártó kapacitás