Bemutatkozás

Veolia Magyarországon

A Veolia a magyar energia-, víz- és hulladékgazdálkodási piac egyik vezető szereplője. A vállalatcsoport mintegy 2500 alkalmazottja számtalan település, intézmény és iparvállalat számára nyújt szolgáltatásokat az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodáshoz, miközben víziközmű és távfűtési üzletágai családok százezrei számára biztosítják az ivóvizet, és tízezrei számára a hőszolgáltatást.


Energetikai szolgáltatások

A Veolia több mint 20 éves szakmai tapasztalattal a magyar energetikai piac meghatározó szereplője. A cégcsoport energetikai üzletága 50 hazai önkormányzat több létesítményét, 85 állami és középületet, 30 egészségügyi intézményt és 31 ipari telephelyet lát el energiával, távhőrendszerei országszerte 109.000 lakossági és több mint ezer intézményi ügyfelet szolgálnak ki. A cégcsoport hat erőművében – Pécsett, Dorogon, Kőbányán, Debrecenben, Nyíregyházán, valamint Szakolyban - magas hatásfokú földgáztüzelésű és megújuló energiát – biomasszát – felhasználó blokkok működnek.


Víziközmű szolgáltatások

A Veolia Magyarországon évente 14 millió m3 egészséges ivóvizet juttat el lakossági fogyasztóihoz, ezen felül 203 millió m3 szenny- és csapadékvíz elvezetéséről, valamint kezeléséről gondoskodik. Az 1.600 főt meghaladó szakembergárda arra törekszik, hogy az önkormányzatoknak is minden igényt kielégítő, minőségi szolgáltatást nyújtson nap mint nap.


Hulladékgazdálkodási szolgáltatások

A Veolia dorogi hulladékégetője Magyarország egyik legnagyobb, a veszélyes hulladékok komplex ártalmatlanítására, illetve termékek és vámáruk biztonsági megsemmisítésére szakosodott üzeme, amely különféle hulladékok előkezelését és hasznosítását is vállalja. A dorogi égetőmű jelenleg 80 munkavállalót foglalkoztat, éves égetési kapacitása eléri a 35.000 tonnát. A Veolia folyamatosan nagy hangsúlyt fektet a hulladékégető korszerűsítésére, a környezet védelmét szolgáló beruházásokra, amelyekre az elmúlt évek során több mint 300 millió forintot fordított.
 

Mérnöki és építőipari szolgáltatások
 

1995-ben történt megalakulása óta a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. a közműhálózatok és a kapcsolódó műtárgyak tervezése, kivitelezése, rekonstrukciója és karbantartása terén tevékenykedik. A vállalat az ország egész területén kínálja szolgáltatásait állami, ipari és magánmegrendelői részére.

Az ipari termelőtelepek hálózati problémáira kulcsrakész megoldást kínál diagnosztikai vizsgálat, tüzivízrendszerek, táv- és elosztóvezetékek, szennyvíz átemelő és kezelő állomások, meglévő hálózatok rehabilitációja révén. A társaság élen jár a közösségi infrastrukturális beruházások megvalósítása terén. Az elmúlt évek során számos települési közösségi teret (parkokat, sportpályákat, tereket, látogatóközpontokat) épített vagy újított fel.
 

Víz- és szennyvíztechnológiai szolgáltatások

A Veolia Water Technologies Magyarország Zrt. (VWS Magyarország) a víz- és szennyvízkezelésben, ivóvíz-szolgáltatásban világelső Veolia Water csoport tagja.
A csoporton belül a technológiai megoldásokra és fővállalkozásra specializálódott Veolia Water Solutions & Technologies Inc. leányvállalat jelenleg az iparág legnagyobb multinacionális technológiai és kivitelező cége.
A sikeres vállalatok egyre nagyobb hányada igyekszik külső szolgáltatóra bízni azokat a feladatokat, amelyek nem közvetlenül tartoznak a cég profiljához.
Környezetvédelmi szolgáltatóként a társaság kihelyezett szennyvíztisztítási valamint ipari-víz kezelési szolgáltatást nyújt partnereinek, valamint működteti a megépített vagy átvett tisztítókat, kezelő rendszereket.
A cég speciális szakmai tudása és hatékony üzemeltetői szervezete költségmegtakarítást jelent a megrendelő számára.
 


 
EnergiaEnergia

Energia üzletág (2017)
 
55,1 milliárd Ft árbevétel

1050 alkalmazott

7 nagyerőmű, 28 gázmotoros kiserőmű

12 városban távhőszolgáltatás 13 500 lakásnak

24 városban távhőtermelés 117 000 lakásnak és egyéb fogyasztónak

200 energiahatékonysági szerződés 31 ipari, 28 egészségügyi és 50 önkormányzati ügyfél

1000 000 tonna hazai biomassza energetikai célú hasznosítása

750GWh értékesített villamos áram

6700 TJ hőenergia értékesítése

VízVíz

Víz üzletág
(2017)
 
45,8 milliárd Ft árbevétel

több mint 1500 alkalmazott

798 000 ügyfél

2,1 millió ellátott lakos

15 millió m3 szolgáltatott egészséges ivóvíz évente

197 millió m3 szennyvíz és csapadékvíz elvezetése, kezelése évente

HulladékHulladék

Hulladék üzletág (2017)

13,2 milliárd Ft árbevétel

235 munkavállaló

130 000 tonna hulladék kezelése és hasznosítása

80 000 tonna RDF-gyártó kapacitás