Veolia Magyarországon

A Veolia a magyar energia-, víz- és hulladékgazdálkodási piac egyik vezető szereplője. A vállalatcsoport több mint 3000 alkalmazottja számtalan település, intézmény és iparvállalat számára nyújt szolgáltatásokat az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodáshoz, miközben víziközmű és távfűtési üzletágai családok százezrei számára biztosítják az ivóvizet, és tízezrei számára a hőszolgáltatást.

Energetikai szolgáltatások

A Veolia több mint 25 éves szakmai tapasztalattal a magyar energetikai piac meghatározó szereplője. A cégcsoport energetikai üzletága több mint 50 hazai önkormányzat több létesítményét, 85 állami és középületet, 63 egészségügyi és szociális intézményt és 57 ipari telephelyet lát el energiával, távhőszolgáltatóként 13 városban 40 ezer lakos távfűtéséről gondoskodik, miközben országszerte a vállalat további 351 ezer fő számára termel hőenergiát.  A cégcsoport hét erőművében – Pécsett, Dorogon, Kőbányán, Debrecenben, Nyíregyházán, Szakolyban, valamint Ajkán - magas hatásfokú földgáztüzelésű és megújuló energiát – biomasszát – felhasználó blokkok működnek, virtuális erőművének köszönhetően pedig a szabályozói piacon is jelentős részesedéssel bír. A cégcsoport által évente értékesített villamosenergia közel 623 ezer lakos éves fogyasztását képes biztosítani. 

Víziközmű szolgáltatások

A Veolia Magyarországon évente 15 millió megészséges ivóvizet juttat el lakossági fogyasztóihoz, ezen felül közel 205 millió m szenny- és csapadékvíz elvezetéséről, valamint kezeléséről gondoskodik, így 2,2 millió lakost lát el Magyarországon. Az 1.500 főt meghaladó szakembergárda arra törekszik, hogy az önkormányzatoknak is minden igényt kielégítő, minőségi szolgáltatást nyújtson nap mint nap.

Hulladékgazdálkodási szolgáltatások

2017-ben a Veolia csoport a legnagyobb szereplők közé lépett a magyarországi hulladékhasznosító szektorban az ARW Magyarország Hulladékkezelő és Hasznosító Kft. (HUKE csoport) többségi tulajdonosrészének megvásárlásával. A társaság vezető szerepet tölt be Magyarországon a műanyag, az üveg és a fém csomagolási hulladékok kezelésében és hasznosításában, valamint új lehetőségeket kínál az energetikailag hasznosítható hulladékok kezelésére. A Veolia dorogi hulladékégetője Magyarország egyik legnagyobb, a veszélyes hulladékok komplex ártalmatlanítására, illetve termékek és vámáruk biztonsági megsemmisítésére szakosodott üzeme, amely különféle hulladékok előkezelését és hasznosítását is vállalja. A dorogi égetőmű jelenleg 80 munkavállalót foglalkoztat, éves égetési kapacitása eléri a 35.000 tonnát. A Veolia folyamatosan nagy hangsúlyt fektet a hulladékégető korszerűsítésére, a környezet védelmét szolgáló beruházásokra, amelyekre az elmúlt évek során több mint 300 millió forintot fordított.
 

Mérnöki és építőipari szolgáltatások
 

 

1995-ben történt megalakulása óta a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. a közműhálózatok és a kapcsolódó műtárgyak tervezése, kivitelezése, rekonstrukciója és karbantartása terén tevékenykedik. A vállalat az ország egész területén kínálja szolgáltatásait állami, ipari és magánmegrendelői részére.

Az ipari termelőtelepek hálózati problémáira kulcsrakész megoldást kínál diagnosztikai vizsgálat, tüzivízrendszerek, táv- és elosztóvezetékek, szennyvíz átemelő és kezelő állomások, meglévő hálózatok rehabilitációja révén. A társaság élen jár a közösségi infrastrukturális beruházások megvalósítása terén. Az elmúlt évek során számos települési közösségi teret (parkokat, sportpályákat, tereket, látogatóközpontokat) épített vagy újított fel.
 

Víz- és szennyvíztechnológiai szolgáltatások

A Veolia Water Technologies Magyarország Zrt. (VWS Magyarország) a víz- és szennyvízkezelésben, ivóvíz-szolgáltatásban világelső Veolia Water csoport tagja.
A csoporton belül a technológiai megoldásokra és fővállalkozásra specializálódott Veolia Water Solutions & Technologies Inc. leányvállalat jelenleg az iparág legnagyobb multinacionális technológiai és kivitelező cége.
A sikeres vállalatok egyre nagyobb hányada igyekszik külső szolgáltatóra bízni azokat a feladatokat, amelyek nem közvetlenül tartoznak a cég profiljához.
Környezetvédelmi szolgáltatóként a társaság kihelyezett szennyvíztisztítási valamint ipari-víz kezelési szolgáltatást nyújt partnereinek, valamint működteti a megépített vagy átvett tisztítókat, kezelő rendszereket.
A cég speciális szakmai tudása és hatékony üzemeltetői szervezete költségmegtakarítást jelent a megrendelő számára.
 

 

Energia üzletág (2020)

 

89,9 milliárd HUF árbevétel

1 411 munkavállaló

10 nagyerőmű

28 gázmotoros kiserőmű

13 városban távhőszolgáltatás

25 városban távhőtermelés

270 527 távfűtött lakás és intézmény

57 ipari ügyfél

62 szociális és egészügyi intézmény ellátása

57 állami és önkormányzati intézmény ellátása

1 702 335 MWh/év villamosenergia értékesítése

8 497 041 GJ/év hőenergia értékesítése

Víz üzletág (2020)

 

22, 2 milliárd HUF árbevétel

1 584 munkavállaló

874 000 ellátott ügyfél

2,2 millió ellátott lakos

15,6 millió m3 szolgáltatott egészséges ivóvíz évente

193,3 millió m3 szenny- és csapadékvíz elvezetése évente

Hulladék üzletág (2020)

 

5,4 milliárd HUF árbevétel

188 munkavállaló

150 000 tonna hulladék kezelése évente

50 000 tonna RDF/SRF gyártó kapacitás