A Veolia Magyarországon

A Veolia a magyar energia-, víz- és hulladékgazdálkodási piac egyik vezető szereplője. A vállalatcsoport több mint 3000 alkalmazottja számos település, intézmény és iparvállalat számára nyújt szolgáltatásokat az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodáshoz, miközben víziközmű és távfűtési üzletágai családok százezrei számára biztosítják az ivóvizet, és tízezrei számára a hőszolgáltatást.

Energetikai szolgáltatások

A Veolia több mint 30 éves szakmai tapasztalattal a magyar energetikai piac meghatározó szereplője. A cégcsoport energetikai üzletága 57 állami és önkormányzati intézményt, 62 egészségügyi és szociális intézményt és 56 ipari telepet lát el energiával, távhőszolgáltatóként 14 városban több mint 270 000 távfűtött lakás és közintézmény fűtéséről gondoskodik.  A cégcsoport tíz erőművében – Pécsett, Dorogon, Kőbányán, Debrecenben, Nyíregyházán, Szakolyban, Ajkán, valamint a Budapesti Erőmű Zrt., kispesti, újpalotai, és kelenföldi erőműveiben - magas hatásfokú földgáztüzelésű és megújuló energiát – biomasszát – felhasználó blokkok működnek, virtuális erőművének köszönhetően pedig a szabályozói piacon is jelentős részesedéssel bír. A cégcsoport által évente értékesített villamosenergia közel 623 ezer lakos éves fogyasztását képes biztosítani. 

Víziközmű szolgáltatások

A Veolia Magyarországon évente 17,2 millió m3 egészséges ivóvizet juttat el lakossági fogyasztóihoz, ezen felül közel 164,8 millió m3  szenny- és csapadékvíz elvezetéséről, valamint kezeléséről gondoskodik, így több, mint 2 millió lakost lát el Magyarországon. Az 1.500 főt meghaladó szakembergárda arra törekszik, hogy az önkormányzatoknak is minden igényt kielégítő, minőségi szolgáltatást nyújtson nap mint nap.

Hulladékgazdálkodási szolgáltatások

A Veolia hulladékgazdálkodási üzletágának célja a hulladékok megfelelő szelektálása és újrahasznosítása a természeti erőforrások megóvása érdekében. Tevékenységei közé tartozik a speciális ipari hulladékok biztonságos és professzionális ártalmatlanítása és újrahasznosítása, a veszélyes és nem veszélyes hulladékok kezelése, RDF/SRF gyártás a hulladékok energetikai hasznosítása érdekében, üveg csomagolási hulladékok anyagában történő újrahasznosítása, valamint biohulladék hasznosítás.

Mérnöki és építőipari szolgáltatások

1995-ben történt megalakulása óta a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. a közműhálózatok és a kapcsolódó műtárgyak tervezése, kivitelezése, rekonstrukciója és karbantartása terén tevékenykedik. A vállalat az ország egész területén kínálja szolgáltatásait állami, ipari és magánmegrendelői részére.

Az ipari termelőtelepek hálózati problémáira kulcsrakész megoldást kínál diagnosztikai vizsgálat, tűzivízrendszerek, táv- és elosztóvezetékek, szennyvíz átemelő és -kezelő állomások, meglévő hálózatok rehabilitációja révén. A társaság élen jár a közösségi infrastrukturális beruházások megvalósítása terén. Az elmúlt évek során számos települési közösségi teret (parkokat, sportpályákat, tereket, látogatóközpontokat) épített vagy újított fel.

Víz- és szennyvíztechnológiai szolgáltatások

A Veolia Water Technologies Magyarország Zrt. (VWS Magyarország) a víz- és szennyvízkezelésben, ivóvíz-szolgáltatásban világelső Veolia Water csoport tagja. 

A csoporton belül a technológiai megoldásokra és fővállalkozásra specializálódott Veolia Water Solutions & Technologies Inc. leányvállalat jelenleg az iparág legnagyobb multinacionális technológiai és kivitelező cége. 

A sikeres vállalatok egyre nagyobb hányada igyekszik külső szolgáltatóra bízni azokat a feladatokat, amelyek nem közvetlenül tartoznak a cég profiljához. 

Környezetvédelmi szolgáltatóként a társaság kihelyezett szennyvíztisztítási, valamint iparivíz-kezelési szolgáltatást nyújt partnereinek, valamint működteti a megépített vagy átvett tisztítókat, kezelőrendszereket.

A cég speciális szakmai tudása és hatékony üzemeltetői szervezete költségmegtakarítást jelent a megrendelő számára.

 

Energia üzletág (2022)

 

537,8 milliárd HUF árbevétel

1 495 munkavállaló

28 gázmotoros kiserőmű

14 városban távhőszolgáltatás

25 városban távhőtermelés

270 527 távfűtött lakás és intézmény

57 ipari ügyfél

66 szociális és egészügyi intézmény ellátása

57 állami és önkormányzati intézmény ellátása

3 218 709 MWh/év villamosenergia értékesítése

13 131 267 GJ/év hőenergia értékesítése

Víz üzletág (2022)

 

28,3 milliárd HUF árbevétel

1 560 munkavállaló

866 000 ellátott ügyfél

2 millió ellátott lakos

17,2 millió m3 szolgáltatott egészséges ivóvíz évente

164,8 millió m3 szenny- és csapadékvíz elvezetése évente

Hulladék üzletág (2022)

 

6,9 milliárd HUF árbevétel

136 munkavállaló

92 000 tonna hulladék kezelése évente

25 000 tonna RDF/SRF gyártó kapacitás

50 000 tonna ipari hulladék kezelése