Helyi kihívásokhoz alkalmazkodó ipari takarítási szolgáltatások

A Veolia biztosítja a Rio Tinto számára a takarító berendezéseket Új-Dél-Wales-ben
waste

Australia

Szoros partneri viszony

Ausztráliában a feketeszén a második legjelentősebb kereskedelmi árucikk, így az ország a világ vezető szénexportőre.

A Rio Tinto szénbányái, nevezetesen az Új-Dél-Wales-ben található Hunter Valley Operations és a Mount-Thorley-Warkwort termelik világszinten az acélgyártáshoz szükséges kokszszén, valamint az elektromos energia előállításához szükséges kazánszén jelentős részét.

A szenet mosás után vagonokban szállítják a 90 kilométerre fekvő Port Waratah szénterminálra, ahonnan azután továbbfuvarozzák a világ különböző pontjain található fogyasztók számára. E folyamat zökkenőmentes lebonyolításához a Veolia partneri viszonyt alakított ki a Rio Tintóval takarítási szolgáltatás biztosítására, amely a szénszállító járművek mosását, a nagyméretű mobil berendezések, kompresszorok, homlokrakodók, kotrógépek és fúrógépek tisztítását, valamint a két szénelőkészítő üzem takarítását foglalja magában.  

 

Testre szabott szolgáltatás

Ausztráliában és Új-Zélandon a nehéziparnak több kihívással kell szembenéznie. A jövedelmezőség fennmaradása, a biztonsági előírások betartása és a közösségek elkötelezettségének növelése érdekében a Veolia arra törekszik, hogy partneri viszonyt alakítson ki ügyfeleivel e kihívások leküzdéséhez, és testre szabott, magas minőséget képviselő, egyben innovatív és fenntartható megoldásokat kínáljon.  

 

Doug Dean
Vezérigazgató, Veolia Ausztrália és Új-Zéland

„Ausztráliában a bányászatnak és a nehéziparnak egyre több kihívással kell szembenéznie, így például a növekvő költségekkel, a bizonytalan árupiaci kereslettel, a beruházási problémákkal és a kiélezett versennyel.

Továbbra is elkötelezettek vagyunk, hogy egyedi problémáik megoldása érdekében partneri kapcsolatban dolgozzunk együtt ügyfeleinkkel, figyelembe véve mindeközben az ausztrál lakosság tágabb értelemben vett, környezeti, társadalmi és kulturális igényeit.”    

 

Legfontosabb számadat

  • Megközelítőleg 22 millió tonna kazánszán és félkemény kokszszén kitermelése évente.
     

Előnyök az ügyfél számára  

  • Innovatív takarító berendezések
  • Szakképzett munkatársak
  • Teljes körű környezeti megoldás
     

Megoldás

  • Teljes körű takarítási szolgáltatás és létesítmény karbantartás