Egy cégbe vonja leányvállalatait a Veolia Energia Magyarország Zrt.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. márkaneve alatt egyesült az eddig a cégcsoport leányvállalataként működő Dunai Hőtermelő Kft., a Tiszántúli Hőtermelő Kft. és a Veolia Szolgáltató Központ Kft.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. három leányvállalata beolvasztásával erősítette tovább egységes magyarországi megjelenését. A Dunai Hőtermelő Kft., a Tiszántúli Hőtermelő Kft., valamint a Veolia Szolgáltató Központ Kft. így 2017. január 1-jétől megszűnt külön néven működni, és a továbbiakban cégcsoport márkaneve alatt látja el feladatait. A változtatás az érvényben lévő szerződéseket és az ellátás minőségét nem befolyásolja.

„Az összeolvadás a lakossági és a közületi ügyfelek számára semmiféle gyakorlati változással vagy tennivalóval nem jár, a továbbiakban is a megszokott, lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást biztosítjuk ügyfeleinknek meglévő szakembergárdánkra támaszkodva” – hangsúlyozta Fernezelyi Ferenc, a Veolia Energia Magyarország Zrt. kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: „A változtatással a célunk, hogy átláthatóbbá és hatékonyabbá tegyük az ellátásszervezéssel kapcsolatos munkát, hogy a Veolia Energia Magyarország Zrt. még jobb minőségű szolgáltatást tudjon nyújtani minden partnerének”.

A vállalatcsoport 2015 júliusában vásárolta meg a Tiszántúli Hőtermelő Kft-t, illetve 2015 októberében vette meg a Dunai Hőtermelő Kft-t. Ezzel a két akvizícióval a debreceni és a nyíregyházi erőművek, valamint a százhalombattai fűtőmű üzemeltetését vette át a Veolia Energia Magyarország Zrt. azzal a céllal, hogy a birtokában lévő szakmai tudással és tapasztalattal tegye hosszú távon is fenntarthatóvá és hatékonnyá az üzemek működését. A három létesítmény együttesen 785 MW hőteljesítményű és 160 MW villamos teljesítményű kapacitást jelent a magyar energiaszektor számára.