Korszerűbb távhővezetéket kap Dombóvár – csökken a távhőrendszer vesztesége, nő az ellátásbiztonság

Összesen 8 helyszínen kezdődtek szerelési munkálatok az elmúlt hetekben Dombóváron a város távhőhálózatának korszerűsítése céljával.

A beruházást az tette szükségessé, hogy a vezetékek egy része már közel 40 éves, így a távhőszolgáltatás megbízhatóságának megtartása, illetve tovább erősítése érdekében elengedhetetlenné vált az elöregedett vezetékszakaszok cseréje. A munkálatok eredményeképpen pedig nemcsak az ellátásbiztonság fog tovább javulni, de a távhőrendszer hővesztesége is nagymértékben csökkenni fog.

A korszerűsítés keretében összesen 530 méter nyomvonalon a távhővezeték cseréjére kerül sor. Egészen pontosan az Árpád utcai kazánház és az épületekben található hőközpontok közötti vezetékszakaszt cseréljük ki. Emellett a beruházás részeként további 48 kezelőaknában összesen mintegy 200 zárószerelvény cseréjét végezzük el. A Pannónia utcában, a 34-44. számú épületeknél pedig új nyomvonalon építjük meg a távvezetékszakaszt annak érdekében, hogy a vezeték régi nyomvonalán található hatalmas platánfákat megóvjuk a kivágástól.

A korszerűsítés egyszerre több helyen folyik annak érdekében, hogy időt takarítsunk meg és a város lakóinak minél kevesebb kellemetlenséget okozzunk. E célt szolgálja a Pannónia utcában kiépített ideiglenes vezeték is, amelyen keresztül a beruházással közvetlenül érintett lakosoknak folyamatos szolgáltatást tudunk nyújtani a munkálatok ideje alatt. Az építési technológia azonban megköveteli a rendszer víztelenítését az új kiépített vezetékszakaszok üzembe helyezésekor. Emiatt várhatóan több alkalommal is a melegvíz-szolgáltatás szüneteltetésére kell számítani. Erről minden estben írásban fogjuk értesíteni az érintett fogyasztókat.

Július 17-étől két hétig részleges forgalomkorlátozásra kell számítani a Szent István tér és Pannónia utca sarkán, valamint a Pannónia utca 34. szám előtti útszakaszon is a vezetéképítés miatt.

Kivitelező partnerünkkel, a SADE Magyarország Mélyépítő Kft.-vel a tervezett munkálatok gyors és szakszerű elvégzésére törekszünk, a távhőszolgáltatás üzembiztosságának javítását szem előtt tartva. Terveink szerint augusztus végére minden helyszínen befejeződnek a vezetékcserék, a helyreállítási munkálatokat is beleértve. Addig is köszönjük a város lakóinak türelmét és megértését.