A Veolia láthatja el a távhőszolgáltatási feladatokat Siklóson

Újabb településen veszi át a távhőszolgáltatási feladatokat a Veolia csoport, a Veolia Energia Magyarország Zrt. és Siklós Város Önkormányzatának képviselői által szeptember 27-én aláírt szerződés értelmében.

Újabb településen veszi át a távhőszolgáltatási feladatokat a Veolia csoport, a Veolia Energia Magyarország Zrt. és Siklós Város Önkormányzatának képviselői által szeptember 27-én aláírt szerződés értelmében. A megállapodás szerint az erre kiírt koncessziós beszerzési pályázaton nyertes Veolia Energia Magyarország Zrt. egy új koncessziós társaságot hoz létre, amely – a szükséges működési engedélyek megszerzését követően – egyszerre felel majd a távhőtermelési és távhőszolgáltatási feladatokért Siklóson az elkövetkező 25 évben.

A dél-dunántúli városban eddig összesen 1058 háztartás csatlakozott a távhőhálózatra, amelyek mellett 15 intézményi partner távhőellátásáról is gondoskodni fog a szolgáltató.

 „Eddigi gyakorlatunknak megfelelően Siklóson is arra törekszünk, hogy üzembiztos, hatékony és környezetkímélő távhőszolgáltató rendszert működtessünk, az ügyfeleink minél nagyobb megelégedettsége mellett. Ennek jegyében a következő időszakban számos pozitív változást fognak tapasztalni a városban élők. Bevezetjük az online ügyfélszolgálatot és az elektronikus számlázás lehetőségét. Emellett beruházások indulnak a hőtermelés hatásfokának és energiahatékonyságának további javítása, valamint az üzembiztonság növelése és a meglévő mérés alapú elszámolás fejlesztése érdekében” – mondta el Fernezelyi Ferenc, a Veolia Energia Magyarország Zrt. kereskedelmi igazgatója.

A legnagyobb változást pedig az jelentheti, hogy néhány éven belül Siklós távhőellátó-rendszere is megújuló energiaforrásokra állhat át. Így már folyik annak a tervezése, hogy a jelenlegi földgáztüzelés helyett geotermikus energiaforrás hasznosítására térjenek át a városban. Ez egyszerre fogja mérsékelni a fosszilis tüzelőanyagok felhasználását Siklóson, valamint teszi lehetővé, hogy a város hőenergia-ellátása teljesen független legyen a külföldről származó energiahordozóktól.