Szívvel és szénnel: idén is fűtőanyag-adománnyal segíti a rászorulókat a Pannon Hőerőmű Zrt.

Januárban több mint 15 tonna szenet kapnak a nélkülöző pécsi családok adományként a Veolia Energia Magyarország cégcsoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. jóvoltából.

Januárban több mint 15 tonna szenet kapnak a nélkülöző pécsi családok adományként a Veolia Energia Magyarország cégcsoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. jóvoltából. A felajánlás a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével kerül a helyi családokhoz, akik ezáltal jelentős mértékben tudják csökkenteni a fűtési költségeiket a tél leghidegebb időszakában.

A pécsi hőerőművet és a vasasi szénbányát üzemeltető Pannon Hőerőmű Zrt. idén összesen 388 darab, egyenként 40 kilós zsák vasasi osztályozatlan szenet adományoz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pécsi csoportjának. Az összesen 15,52 tonna szénadomány zsákokba csomagolásában és a kiszállításban a Kő-Szén Kft. nyújtott támogatást, így járulva hozzá a szállítási költségek csökkentéséhez.
 
A társadalmi felelősségvállalás mindig is fontos szerepet játszott a Pannon Hőerőmű Zrt. életében. Ennek példája, hogy a társaság idén immáron negyedik alkalommal vesz részt a téli időszak segítésnyújtási kezdeményezésében, melyben a Máltai Szeretetszolgálattal karöltve juttatják el a tüzelőanyagot rászoruló családok részére. Az adományt a karitatív szervezet pécsi csoportja osztja szét a velük együttműködő, hátrányos helyzetű családok között, akik így a téli fűtésszezonban jelentős mértékben tudják csökkenteni kiadásaikat.
 
„A célunk egyfelől hozzájárulni az érintett családok téli fűtésének biztosításához, fűtési költségeik csökkentéséhez, másfelől pedig felhívni a figyelmet a Pécsett elérhető legolcsóbb, legkönnyebben hozzáférhető tüzelőanyagra, a mecseki szénre. A vasasi szénbányát 2014-ben, a szükséges engedélyek megszerzésével indítottuk újra. A célunk az volt, hogy helyben, könnyen, és más energiahordozókhoz képest alacsonyabb áron elérhető tüzelőanyagok beszerzését biztosítsuk a régióban élőknek.” – nyilatkozta Rudolf Péter, a Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatója, a január 29-én megtartott adományátadó eseményen.
 
„A pécsi erőmű által adományként kapott több tonna szén segítségével az elmúlt években számos olyan család életkörülményein sikerült segíteni, akik komoly anyagi terhekkel küzdenek, közülük sokan tartós mélyszegénységben élnek. Hálásak vagyunk, amiért a bányászhagyományokra jellemző szolidaritást a mai napig továbbviszik a régió nagyvállalatai.” – mondta ifj. Csonka Pál, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális vezetője.
 
 A Pannon Hőerőmű Zrt.-nek a pécsi vasasi bányában évi 15 ezer tonna szén kitermelésére van engedélye, külfejtéses technológiával az ott fellelhető 3 millió tonnás szénvagyonból. A vasasi szén elégetése nem igényel sem bonyolult berendezéseket, sem pedig különösebb szakértelmet. Családi házakban egy egyszerű, vegyestüzelésű kazánban is felhasználható, így a nehezebb életkörülmények között élők számára is kiváló fűtési megoldás.