Kezdetét vette a 2016-os Budapesti Víz Világtalálkozó

November 28-án megkezdődött a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016, amelynek célja a fenntartható vízgazdálkodás kihívásainak, feladatainak és módszereinek megtárgyalása, új közös megoldások megtalálása. A konferenciával egybekötött Fenntartható Megoldások Szakkiállítás kiemelt partnereként a Veolia Energia Magyarország is részt vesz a rendezvényen.

November 28-án, hétfőn megkezdődött háromnapos Budapesti Víz Világtalálkozó 2016, amelynek keretében 117 ország közel 1800 résztvevője – köztük több állam- és kormányfő, a civil- és az üzleti szféra számos vezető képviselője, nemzetközi szervezetek magas rangú tisztségviselője, valamint a tudományos élet több prominens szereplője – tárgyalják meg a fenntartható vízgazdálkodás 21. századi kihívásait, valamint az ezek megoldását segítő módszertani és technikai fejlesztéseket. A Veolia Energia Magyarország a Fenntartható Megoldások Szakkiállítás kiemelt partnereként van jelen a rendezvényen.

A résztvevők hat tematikus plenáris szekcióülés keretében tárgyalják meg a vízzel kapcsolatos fenntartható fejlődési célkitűzés (SDG6) végrehajtásának kérdéseit. Az egyes üléseket három-három diskurzusindító prezentáció indítja el egy-egy fejlődő és fejlett ország, nemzetközi szervezet, illetve nem kormányzati szervezet előadásában.

Ezzel Magyarország és Budapest 2013 után másodszor ad otthont a Víz Világtalálkozónak, amelynek keretében a konferencia mellett szakkiállításon is részt vehetnek a regisztrált érdeklődők.

További információ az esemény honlapjáról érhető el: https://www.budapestwatersummit.hu/