A Veolia Magyarország közösségi faültetéssel támogatja az egészségesebb környezet megteremtését

A Veolia Magyarország az ország több pontján valósított meg kezdeményezéseket, annak jegyében, hogy a Veolia tevékenységében kiemelt szerepet kapnak a fenntarthatósági célkitűzések és az ökológiai átalakulás ösztönzése.

Szeptember 16-án ünnepeljük az ózon világnapját, amelynek alkalmából a Veolia Magyarország az ország több pontján valósított meg kezdeményezéseket az egészségesebb környezet megteremtéséért. A vállalat munkatársai egy debreceni és egy pécsi általános iskolában, valamint a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház területén szerveztek közösségi faültetést annak jegyében, hogy a Veolia tevékenységében kiemelt szerepet kapnak a fenntarthatósági célkitűzések és az ökológiai átalakulás ösztönzése.

Az ózonpajzs meggyengülése okozta erősebb UV sugárzás súlyos negatív következményeket hordoz magával. Szeptember 16-át 1987-ben hivatkozták először az ózon világnapjaként, a mozgalom célja azon intézkedések elősegítése és terjesztése, amelyek az ózonréteg megóvását és eredeti állapotának visszaállítását támogatják.

A Veolia a törekvésekhez csatlakozva szeptemberben több városban is közösségi faültetést szervezett, három helyszínen: a Nagykanizsai Kórház területén, Debrecenben a Petőfi Sándor Általános Iskola, valamint Pécsen a Meszesi Általános Iskola udvarában. A vállalat dolgozói önkéntes alapon csatlakoztak az akcióhoz, és ültették el a növényeket az adott helyszíneken. Az eseménysorozat keretében a Veolia sportszereket is adományozott a két általános iskolának, amelyeket szintén a dolgozók adták át.

„A kezdeményezéssel egy egészségesebb és élhetőbb környezet megteremtését tűztük ki célul, emellett a fiatal generáció figyelmét akartuk felhívni természetvédelmi kérdésekre. A faültetés fontos környezeti szempontból, hiszen a fák többek között tisztítják, nyáron pedig természetesen hűtik a levegőt, nem kérdés tehát, hogy a hasonló programok mindannyiunk érdekét szolgálják. Büszke vagyok arra, hogy a munkatársaink lelkes részvételével és az intézmények együttműködésével sikeresen megvalósítottuk a kezdeményezést! – mondta el Gurszki László, Kelet-magyarországi Erőművek Igazgatója.

A magyar energetika szektor meghatározó szereplőjeként a Veolia elkötelezett a környezetvédelem és az ökológiai átalakulás mellett, működésében nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra és az energiahatékonysági szempontokra.

Társaságunk a megújuló energiákkal, többek között a biomassza-tüzelésű erőműveinek energiatermelésével, a széleskörű távhőszolgáltatásainkkal és a mostanihoz is hasonló, helyi kezdeményezésekkel is folyamatosan arra törekszik, hogy támogassuk az ökológiai átalakulást. – tette hozzá Rudolf Péter, Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatója.

A cégcsoport számos telephelyén, köztük Debrecenben és Pécsen is több ezer otthon számára biztosít megbízható és környezetbarát energiaellátást távhő rendszerén keresztül. A vállalat pécsi telephelyén található Közép-Európa egyik legnagyobb biomassza-tüzelésű erőműi blokkja, amely évente mintegy 31,5 ezer lakás és 460 közintézmény hőigényét elégíti ki. A szalmatüzelésű erőmű évente több mint 150 000 tonna szén-dioxid kibocsátását váltja ki, ezzel hozzájárulva a klímavédelmi célkitűzések megvalósításához.