Veolia a világban

A Veolia a világ számos pontján segíti a városokat és az ipari ágazatokat az erőforrás-gazdálkodásban, annak optimalizálásában, és a legmegfelelőbb módon történő kiaknázásában. A társaság a körforgásos gazdasági modellre történő átállás érdekében fenntartható megoldások széles skáláját kínálja partnereinek az energia-, a víz- és a hulladékgazdálkodás területén.

A Veolia Csoport célja, hogy az ökológiai átalakulás mintavállalatává váljon. Öt kontinensen, több mint 220 000 alkalmazottjával a csoport a víz-, a hulladék- és az energiagazdálkodás terén hasznos és konkrét megoldásokat dolgoz ki, és valósít meg, a mélyreható változások elérése érdekében. A három egymást kiegészítő tevékenysége által a Veolia elősegíti az erőforrásokhoz való hozzáférést, a meglévő erőforrások védelmét és megújítását. 2023-ben a csoport árbevétele elérte a 45,4 milliárd eurót.

Körforgásos gazdasági modell

 A körforgásos gazdasági modell (circular economy) egy fenntartható gazdálkodási modell. A nyersanyagok és erőforrások kinyerése, egyszeri felhasználása és eldobása helyett a hangsúly a megjavításra és az újrahasznosításra koncentrálódik, melynek révén jelentősen csökkenthető a hulladék mennyisége a termékek és szolgáltatások teljes életciklusa alatt. Az anyagok ismételt felhasználása növeli a vállalatok hatékonyságát és versenyképességét a globális piacon.

Vízgazdálkodás
Water

113 millió ivóvízzel ellátott ügyfél

103 millió szennyvízhálózatra kapcsolt ügyfél

3 809 ivóvíztermelő üzem kezelése

3 222 szennyvíztisztító üzem működtetése

 

(2023-as adatok)

Veolia Energy
Energy

42 millió MWh megtermelt energia

48 745 hőközpont üzemeltetése

708 távhő- és helyi fűtési és hűtési hálózat működtetése

2 118 ipari létesítmény kezelése

 

(2023-as adatok)

Veolia Waste
Waste management

43 millió lakos számára hulladékgyűjtési szolgáltatás, a helyi önkormányzatok megbízásából

63 millió tonna hulladék kezelése

562 828 üzleti ügyfél

865 hulladékkezelő létesítmény üzemeltetése

 

(2023-as adatok)