Veolia a világban

A Veolia a világ számos pontján segíti a városokat és az ipari ágazatokat erőforrásaik kezelésében, optimalizálásában, és azok legmegfelelőbb kiaknázásában. A társaság a körkörös gazdasági modellre történő átállás érdekében megoldások széles skáláját kínálja partnereinek az energia-, a víz-, és a hulladékhasznosítás területén.

A Veolia Csoport célja, hogy az ökológiai átalakulás referencia vállalata váljon. Öt kontinensen, több, mint 179 000 alkalmazottjával a Csoport a víz-, a hulladék- és az energiagazdálkodás terén hasznos és konkrét megoldásokat dolgoz ki és valósít meg, a mélyreható változások elérése érdekében. A három egymást kiegészítő tevékenysége által a Veolia elősegíti az erőforrásokhoz való hozzáférést, a meglévő erőforrások védelmét és megújítását. 2021-ben a Csoport árbevétele 28,5 milliárd eurót.

Körforgásos gazdasági modell

 A körforgásos gazdasági modell (circular economy) egy fenntartható gazdálkodási modell. A nyersanyagok és erőforrások kinyerése, egyszeri felhasználása és eldobása helyett a hangsúly a megjavításra és az újrahasznosításra koncentrálódik, melynek révén jelentősen csökkenthető a hulladék mennyisége a termékek és szolgáltatások teljes életciklusa alatt. Az anyagok ismételt felhasználása növeli a vállalatok hatékonyságát és versenyképességét a globális piacon.

 

Vízgazdálkodás
Water

95 millió ivóvízzel ellátott ügyfél

62 millió szennyvízhálózatra kapcsolt ügyfél

3 362 ivóvízüzem kezelése

2 737 szennyvíztisztító üzem működtetése

 

Veolia Energy
Energy

611 távhő- és helyi fűtési és hűtési hálózat működtetése

2 137 ipari létesítmény kezelése

43 millió MWh megtermelt energia

45 806 hőközpont üzemeltetése

 

Veolia Waste
Waste management

685 hulladékkezelő mű üzemeltetése

47 millió tonna hulladék kezelése

464 948 üzleti ügyfél

hulladék-gyűjtési szolgáltatás több mint 40 millió lakos számára a helyi önkormányzatok megbízásából