Hulladék üzletág

A Veolia csoport a világ vezető globális vállalata a komplex energia-, víz- és hulladékgazdálkodás területén. A hulladékgazdálkodási szektorban a cégcsoporthoz tartozó vállalatok veszélyes és nem veszélyes hulladékok kezelésével és ártalmatlanításával járulnak hozzá a környezettudatos hulladékgazdálkodáshoz.

A magyarországi hulladékhasznosító szektorban a Veolia csoport a legnagyobb szereplők közé lépett 2017-ben a korábbi ARW Magyarország Kft. megvásárlásával.

A 2021 óta Veolia Waste Hungary Kft. nevet viselő vállalat a magyarországi Veolia Csoport nem veszélyes hulladékgazdálkodással foglalkozó szakcége, jelentős tapasztalattal rendelkezik a hulladékkezelés, ezen belül a hulladékválogatás, hulladék-előkezelés, a hulladékok újrahasznosítása és a hulladékkereskedelem területén.

A Veolia Waste Hungary Kft. a magyarországi környezetvédelmi ipar számottevő szereplői közé tartozik. A vállalat a Dunántúlon egy korszerű hulladékkezelő üzemet működtet. A vasvári RDF-üzem profilja a cégcsoportunk szinergiáit kihasználó energetikailag hasznosító hulladékok SRF (szilárd újrahasznosított tüzelőanyag) előállításáért felel.

A 36 főt foglalkoztató Veolia Waste Hungary Kft. évente 50 ezer tonna RDF-hulladék-újrahasznosítási kapacitással rendelkezik. Kiemelt küldetésük a meglévő újrahasznosítási eljárások optimalizálása, a keletkező melléktermékek mennyiségének csökkentése, valamint a biológiailag lebomló hulladékok hasznosítása egyaránt.

A vállalat kereskedelmi tevékenysége az általa újrahasznosított SRF anyagáramokon túl további újrahasznosított anyagáramokra (PET, fólia, papír stb.) is kiterjed, így a Veolia Waste Hungary Kft. egyedülálló tudással és tapasztalattal rendelkezik a hulladékgazdálkodás és -kereskedelem különböző szegmenseiben.

Célunk mind Magyarországon, mind a közép-kelet-európai régióban a környezettudatos hulladékgazdálkodás mellett a körforgásos gazdasági modell megvalósítása, illetve hulladékmenedzsment szolgáltatásunk bővítése a vállalatcsoport széleskörű tudásbázisára, szakmai tapasztalatára alapozva. Így az energetika és a víziközmű ágazat után már a hulladékkezelés és az iparihulladék-menedzsment területén is olyan megoldásokat és technológiákat tudunk nyújtani partnereinknek, melyekkel a természeti erőforrások megóvása mellett tudják megvalósítani stratégiai és gazdasági céljaikat, megfelelve a körforgásos gazdaság kritériumainak.