Nyersolajtartályokat takarító robot

2004 óta a Total a Veolia automatizált „non-entry” (a személyzet belépése nélküli) takarítási folyamatát alkalmazza európai telephelyein a nyersolajtartályok takarítására és gáztalanítására.

Egyedülálló technológia

A Veolia automatizált non-entry technológiája megfelel a Total mindhárom elvárásának: javítja az egészségügyi, biztonsági, környezetvédelmi és minőségügyi (QHSE) feltételeket, csökkenti a költségeket, és minimalizálja a társaság környezetre gyakorolt hatását.

 

  • Az eljárás mindenekelőtt védi a személyzet egészségét és biztonságát, hiszen a munkatársak nincsenek kitéve veszélyes anyagoknak és légtereknek. A technológia egyben az ügyfél berendezéseinek biztonságát is garantálja.

 

  • A zárt rendszerben történő takarításnak és a tartályban található iszap 90 százalékát is elérő újrahasznosítási aránynak köszönhetően az eljárás a gázok légköri kibocsátásának minimalizálásával hozzájárul a környezet megóvásához. A Veolia képes arra, hogy egy akusztikus mérőmódszer segítségével előre meghatározza az iszap mennyiségét és elhelyezkedését. A visszanyert termék minőségét ellenőrzik, mielőtt visszavezetik a Total termelőfolyamatába.
     
  • A technológia feleannyi időt vesz igénybe, mint a tartályok hagyományos módon, belépéssel történő takarítása. Ennek eredményeként nő a termelékenység a tartályok nagyobb rendelkezésre állásából kifolyólag.

 

A Veolia "non-entry" innovációi

A Veolia 2006-ban alkalmazta először a Totalnál az automatizált „non-entry” eljárást (Manway Cannon eljárás) a könnyű nyersolajtartályok takarítására és gaztalanítására.
2009-ben a Veolia robotizált „non-entry” eljárást fejlesztett ki, és szabadalmaztatott a Total töltőállomások üzemanyagtartályainak takarítására és gáztalanítására. 

 

Jean-Luc Robin
Az SARP, Veolia Environnement Vezérigazgató-helyettese

Az ilyen típusú berendezés által megkövetelt rendkívül szigorú biztonsági feltételek miatt egyedülálló szakértelemre van szükség.” 
 

 

 

Előnyök az ügyfél számára 

  • A személyzet és a létesítmények biztonsága
  • Időmegtakarítás: a tank üzemen kívül helyezésének időtartama a felére csökken
  • Az iszap 90 százalékos újrahasznosítása
  • Környezetvédelem

 

Megoldások

  • Ipari létesítmények karbantartása és takarítása

31 tartály tisztítása és gáztalanítása a Total számára a szerződés 2004-es aláírása óta.

Veolia_Business_map-Europe

Összesen 47 tartály kezelése