Kétmillió lakos végleg megszabadul az elázásoktól

Bukarest lakossága a múltban sokat szenvedett a szennyvízgyűjtő csatornarendszerének elégtelen működése miatti elázásoktól. A Veolia Románia szakértői által kínált hosszú távú megoldás megkönnyíti a lakosok mindennapjait.

A Veolia szakértői állást foglalnak

2009-ben, a koncessziós szerződés megújítását célzó, Bukarest városával folytatott tárgyaláson a Veolia javaslatot tett a „Kazetta” névvel illetett főcsatorna szerződésbe való bevonására a létesítmény felmérésnek elvégzése érdekében. A vizsgálat megdöbbentő eredményt hozott: a szennyvízcsatorna eltömődése elérte a 70 százalékot. A Veolia szakemberei ezen felül azt is megállapították, hogy a szennyvízelvezető rendszer kiépítettsége nem teljes és e hiányosságok negatívan hatnak a főváros szennyvíztisztító üzemének működésére.

 

Az életminőség tartós javítása

Bukarest városa a Veolia-Apa Nova társaságot bízta meg a főcsatorna 39 millió euró befektetést jelentő rehabilitációs munkálataival. 2012 végéről kezdődően a kiterjesztett beavatkozási kör lehetővé teszi a csatornarendszer átfogó kezelését, a fővárosi lakosság életminőségének javítását, valamint a Bukarestet átszelő Dâmbovita folyó és a Duna vízminőségének javítását.

Bruno Roche
A Veolia Románia Igazgatója

„Segítséget nyújtottunk Bukarest városának beruházási tervének optimalizálásában és szolgáltatásának költséghatékonyabbá tételében, miközben a lakosság életminőségét is javítottuk.”

 
 

Előnyök az ügyfél számára

  • Operatív kiválóság: a szennyvízgyűjtő rendszer optimális kezelése és a berendezések működésének javítása
  • Eszközgazdálkodás javítása
  • Költséghatékony beruházások
     

Megoldások

  • Vízkezelés: szennyvízkezelés
  • Vízszállítás: csövek tervezése és felszerelése, szennyvízgyűjtés, átadás, üzemeltetés és karbantartás
  • Ügyfélkapcsolatok: több csatornás kezelés, ügyfél fiókok kezelése
  • Adatkezelés és intelligens szolgáltatások: valós idejű infrastruktúra ellenőrzés, munkaütemezés, dinamikus eszközkezelés
  • A természetes környezetre kifejtett hatás csökkentése: fenntartható erőforrás-gazdálkodás

2 700 km szennyvízgyűjtő rendszer

1 927 251 rendszerre kapcsolt lakos