Átfogó program a vízhez való hozzáférés biztosítására

A Veolia programot indít Ecuador legnagyobb városában, Guayaquilben a vízhez való hozzáférés biztosítására, hogy minden család minőségi közszolgáltatásban részesülhessen.

Gyorssegély, szociális árszabás és mediáció

Guayaquilben a vízhez való hozzáférés tíz év alatt 60 százalékkal nőtt, így a város elérte a fejlettebb országokban regisztrált szintet. A fejlesztési program a leghátrányosabb helyzetű városnegyedek számára kidolgozott szociális árszabást ötvözi az önkormányzattal és a helyi civil szervezetekkel közösen kezelt adósságcsökkentő mechanizmussal. Más kezdeményezések pedig egy olyan mediációs rendszert hívtak életre, amely elbírálja a felhasználók reklamációit és igazságos, a családok lehetőségeinek megfelelő fizetési megoldásokat javasol.

 

700 önkéntes által működtetett hálózat

A Veolia csoportjai több mint ezer városi vezetőt számláló hálózattal dolgoznak együtt a város hátrányos helyzetű negyedeiben élő lakosok segítésén. Négy mobil kirendeltség járja a várost, hogy találkozzon a lakosokkal és kézzelfogható kapcsolatot építsen ki a lakosság és a közszolgáltató között. Minden évben figyelemfelkeltő programok megrendezésére kerül sor a helyes vízfogyasztásról, a vízszolgáltatás áráról és az erőforrások megóvásának szükségességéről.

Ramon Rebuelta
A Veolia Latin-Amerikai Zóna Igazgatója

„Egyre több családot kapcsolunk be Guayaquilben az ivóvíz- és csatornahálózatba. Folyamatosan dolgozunk a közösség életminőségének javításán.”

 
 

Előnyök az ügyfél számára

  • A vízhez való jog konkrét megvalósítása
  • Magas minőségű szolgáltatás biztosítása a teljes lakosság számára
  • Szociális innováció
     

Megoldások

  • Ügyfélkapcsolatok: több csatornás ügyfélkezelés, fiókkezelés, mérés
  • Emberi erőforrások: személyzeti irányítás, továbbképzés
  • Tudatosság növelése: program a vízhez való hozzáférés biztosítására, szociális árszabás, segítségnyújtás, párbeszéd folytatása az érdekelt felekkel, vízfogyasztás kézben tartását célzó kampányok

2,3 millió vízzel ellátott lakossági ügyfél

A lakosok 97 %-a részesül ivóvíz ellátásban, a szennyvízszolgáltatás pedig 86 %-uk számára biztosított

1 millió köbméter ivóvíz termelése naponta