Hatezer érzékelő a vízminőség ellenőrzésére

A Grand Lyon településtársulás Franciaország egyik legkiterjedtebb és gazdaságilag legdinamikusabb agglomerációja. A Veolia által kifejlesztett innovatív megoldások is hozzájárulnak a régió sikerességéhez.

Csúcstechnológiai újítások

Lyonban a Veolia a csúcstechnológiát képviselő újításokat valósít meg az adatkezelés és a vízminőség nyomon követése területén. Így több mint 6 000 érzékelő került elhelyezésre a vízellátó hálózaton, amelyek valós időben ellenőrzik a víz minőségét és azonosítják a szivárgásokat. 

 

Valós idejű elemzés

A rendszer több millió adatot rögzít és küld el a műveleti központ számára, ahol elemzés után az adatokat azonnal felhasználják az infrastruktúrán elvégzendő munkálatok során, közvetlenül javítva ezáltal a felhasználóknak nyújtott szolgáltatás minőségét és a rendszer paramétereit.  
A fogyasztók online módon követhetik vízfogyasztásukat és figyelmeztető jelet kapnak fogyasztásuk abnormális mértékű növekedése esetén.  A rendszer rendkívül hideg időjárás esetén a fagyás kockázatára hívja fel a felhasználók figyelmét, akik így megtehetik a szükséges intézkedéseket.

 
 

Serge Sassus
Központ Igazgató, Lyon

„Grand Lyon partnereként a mi feladatunk, hogy szembenézzünk mind a vízvédelem, mind a vízminőség által támasztott kihívásoknak.  Minden erőfeszítést megteszünk a valós idejű átláthatóság és a minőségi ügyfélkapcsolatok kialakítása érdekében.”

 

 

Előnyök az ügyfél számára

  • Kiváló szolgáltatási minőség minden lakos számára
  • Technológiai innováció
  • Optimális közvagyonkezelés

 

Megoldások

  • Vízkezelés: termelés, üzemeltetés és karbantartás
  • Vízszállítás: ellátás, üzemeltetés és karbantartás
  • Ügyfélkapcsolatok: több csatornás kezelés, ügyfélkezelés és mérés
  • Adatkezelés és intelligens szolgáltatások: valós idejű infrastruktúra ellenőrzés, munkaütemezés, dinamikus eszközkezelés, távoli mérőleolvasás, szivárgási riasztások
  • Menedzsment és humán tőke: személyzeti irányítás, szakképzés

 

Franciaország második legnagyobb ivóvíz hálózata a kiszolgált fogyasztók számát tekintve

6 000 telepített érzékelő

33 000 köbméter megtakarított víz naponta