A veolia segíti a PSA-t környzeti lábnyoma csökkentésében

A Veolia létesítményüzemeltetési szolgáltatásokat nyújt három PSA Peugeot Citroën gyártóüzemnek Franciaországban, valamint a társaság trnavai telephelyén Szlovákiában.

Létesítményüzemeltetésre alakult leányvállalat

A Veolia létesítményüzemeltetési szolgáltatásokat nyújt három PSA Peugeot Citroën gyártóüzemnek Franciaországban, valamint a társaság trnavai telephelyén Szlovákiában. E szolgáltatások többek között vagyonkezelést, intelligens hálózatok kezelését, víz- és hulladékkezelést, irodáknak kínált gondnoki szolgáltatásokat és műhelyeket foglalnak magukban.

2011-ben, első szolgáltató társaságként a Veolia vehette át a PSA-tól a „Legjobb Műszaki Beszállító” címet – így a Veolia a PSA stratégiai partnereként azonosítja a létesítményüzemeltetés területén bevezetendő legjobb gyakorlatokat.
 

Az energiahatékonyság mint prioritás

A Veolia ereje abban rejlik, hogy kapcsolódási pontokat tud létrehozni különböző szakterületei között. Így például az autógyártó vesouli telephelyén 7.500 tonna fahulladék és csomagolóanyag hasznosult és vált energiává a 2012-ben üzembe helyezett biomassza kazánban. Az új kazán az első ilyen típusú berendezés a PSA üzemekben.
A Sochaux-ban megvalósított energiaoptimalizálási terv szerint olyan hulladékhő visszanyerése valósult meg, amely egyébként kárba veszett volna, valamint itt helyezték üzembe Franciaország egyik legnagyobb fotovoltaikus erőművét is.
Mulhouse-ban a Veolia segítette a PSA-t szénlábnyoma csökkentésében, amikor a gyárban üzemanyagként használt fűtőolajat földgázzal helyettesítette.
A Veolia a PSA energiahatékonyságáért folytatott kampánya összességében 17 százalékos energiamegtakarítást eredményezett az autógyártó termelőegységeiben.

Patrick Le Vaillant  
A Veolia Environnement Elnöke

 „Jelenleg azon dolgozunk, hogy K+F kezdeményezéseinket kiterjesszük az autóalkatrészek újrahasznosítására, az anyagok visszanyerésére és az öko-design járművekre, ezáltal segítve a PSA-t a fenntartható fejlődéshez kapcsolódó céljai elérésében.”

 

Legfontosabb számadatok

  • 4.800 felszerelt fotovoltaikus panel évi 1,25 GW-os termeléssel
  • 3 MW-os biomassza létesítmény a telephely ellátására
     

Előnyök az ügyfél számára

  • Jobb szolgáltatás alacsonyabb áron
  • Kisebb ökológiai lábnyom
  • Energia- és eszközújrahasznosítás
     

Megoldás

  • Energiatermelő berendezések és létesítményüzemeltetési szolgáltatások működtetése és fenntartása